Modă

Denimul cel de toate zilele

Și pentru orice ocazie.

Descoperită undeva la finele anilor 1700, țesătura din bumbac celebră pentru calitățile ei (rezistența în special) s-a impus rapid ca fiind regina tuturor materialelor textile descoperite de om de-alungul existenței lui pe Pământ. Dacă la început a fost opțiunea perfectă pentru fabricarea uniformelor lucrătorilor din diverse industrii (mineri, muncitori sau marinari) , denimul a devenit unul dintre materialele cele mai utlizitate de către designerii de modă și , implicit, una dintre cele mai bine vândute piese vestimentare ale tuturor timpurilor. Celebritatea jeanșilor în rândul consumatorilor de modă a venit după cel de-al doilea Război mondial, când la Hollywood industria cinematografică reînflorea iar vedetele filmelor Western purtau cu mândrie marca Levi Strauss.

Acestea fiind spuse, să revenim la subiectul nostru: jeanșii sunt cea mai atemporală piesă din garderoba unei femei. Merită să investești măcar într-o pereche de calitate care să te salveze în momentele în care nu știi ce să porți la o ieșire cu fetele, la o întălnire sau , de ce nu, la birou.

Cum știi care în ce situație se potrivesc și mai ales cu ce să îî asortezi? Îți las mai jos câteva sfaturi, dragă doamnă.

  • În funcție de nuanța lor, poți purta jeanși pentru aproape orice ocazie. Astfel că, cei deschiși la culoare sunt pentru timpul liber, zilele casual , cei într-o nuanță prespălată de bleumarin poți să îi porți cu încredere la o ieșire de seară iar cei indigo uniform îi poți considera ca fiind opțiunea perfectă pentru birou.
  • Jeanșii sunt singura piesă din garderobă ce poate fi asortată cu orice tip de încălțăminte: de la teniși la Stiletto și de la pantofi sport la ghete cu toc, pantofi oxford, sandale sau balerini.

C&A Denim

O altă calitate a jeanșilor este aceea că pot să îți scoată în evidență niște atuuri și pot să ascundă mici imperfecțiuni. Dacă ești corpolentă, dar minionă, optează pentru o pereche model Slim Fit sau Skinny fit culoare uniformă, cu talie joasă. Dacă ești corpolentă și înaltă poți opta cu încredere pentru modelul Bootcut care îți va evidenția formele într-o manieră măgulitoare. Femeile cu o greutate sub limita admisă sau într-o formă fizică de invidiat sunt norocoase căci pot purta aproape orice model de jeans. E totuși de preferat să evite modelul Straight leg dacă nu sunt foarte înalte și să pluseze pe modelul Boyfriend cu detalii precum culoare neuniformă sau mici imperfecțiuni controlate (rupturi).

Acestea fiind…scrise, vă aștept cu drag orice întrebări și vă garantez că voi fi aici pentru a vă răspunde.

Foto: PR (C&A)

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.