Nutriție

Deliciosul tort ” FĂRĂ-DE-CUPTOR”

 

Ne-am obișnuit ca toate deserturile cele mai grozave să aibă rețete extrem de complicate. De multe ori, nici cele mai experimentate gospodine nu se descurcă cu ele, iar rezultatele nu corespund mai niciodată așteptărilor.
De ce să vă complicați viața, dacă puteți pregăti un tort excelent, fără să folosiți nicio clipă cuptorul?
Așadar, astăzi vă prezentăm

TORTUL DIN BISCUIȚI, “FĂRĂ-DE-CUPTOR”!

Ingrediente:

biscuiți crocanți
500 ml lapte
2,5 linguri de amidon ( de preferat, amidon din porumb)
3 linguri de zahăr
1 gălbenuș
0,10 ml esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură:

4 linguri zahăr
2 linguri cacao
o lingura lapte
50 g unt

Mod de preparare

Puteți cumpăra de la supermarket praful pentru puddingul de vanilie și v-ați simplificat și mai mult munca. Daca totuși vreți să faceți puddingul dvs insevă, iată ce aveți de făcut: Împărțiți laptele în două părți egale. O parte puneți-o pe foc și aduceți-o la fierbere. În restul laptelui, dizolvați amidonul. Introduceți zahărul, esența de vanilie sau vanilin ( un vârf de cuțit), apoi gălbenușul. Bateți cu telul și turnați acest amestec în laptele care fierbe. Amestecați constant și fierbeți până se îngroașă, cca 5 minute.
Puddingul astfel preparat se acoperă cu o folie alimentară și se pune la frigider, să se răcească. Luați o formă pentru prăjituri, tapetați-o cu folie de aluminiu. Puneți un strat de biscuiți, apoi un strat de pudding. Continuă tot așa, până la epuizarea puddingului. Ultimul strat trebuie să fie de biscuiți.
Pregătiți glazura de ciocolată: amestecați zahărul cu cacaoa, adăugați laptele. Puneți pe foc, iar când amestecul începe să fiarbă, adăugați untul. Amestecați, până când acesta se dizolvă. Luați de pe foc crema de ciocolată și turnați-o peste desertul gata preparat.
Puneți apoi tortul în frigider și lăsați-l peste noapte. Dimineața, tortul vostru va avea un gust fin și plăcut, amintindu-vă cumva de pufoasele ecleruri franțuzești.
Poftă bună, dragele noastre femei de 10!

 
Sursa: nashakuhnia.ru