Ea și El

De ce se tem bărbații de căsătorie?

casatorie

Bărbații nu au o reputație bună atunci când vine vorba de angajamente și căsătorie. Câte cupluri ai auzit că s-au despărțit din cauza bărbaților care nu doreau să oficializeze relația și care au fugit mâncând pământul când au simțit presiunea femeii? Chiar dacă nu putem generaliza, au fost indetificate 4 motive pentru care bărbații se tem să spună ”Da!”:

  1. Nu este vorba de angajament, este legat de parteneră. 

Acesta este cel mai frecvent răspuns pe care îl dau bărbații legat de acest subiect. Nu este vorba de fuga de responsabilități ci mai degrabă, faptul că nu simt că au găsit femeia care să merite pasul decisiv.

  1. casatorieDe vină este trecutul.

Dacă bărbatul a trecut printr-o despărțire dureroasă sau mai rău, printr-un divorț care l-a epuizat emoțional, o astfel de experiență îl va urmări mult timp și îi va fi foarte greu să se implice într-o nouă relație. Asta nu înseamnă că nu ține la tine. Are nevoie doar de timp pentru a-și vindeca rănile.

  1. Încrederea este cheia.

”Încrederea” este cuvântul de bază când vine vorba de teamă și angajamente. Fiecare bărbat consideră că la baza unei relații sănătoase stă încrederea. Cei care au fost înșelați vor depăși foarte greu momentul și vor avea cu greu, încredere din nou, într-o femeie. Așadar, esențial este cât de repede îl poți convinge să aibă încredere în tine.

  1. Pur și simplu nu este pregătit pentru un nou angajament.  

Nu teama de angajament stă la baza nehotărârii lui. Femeia trebuie să fie cu adevărat specială pentru a face un bărbat să se decidă.

Mai jos regăsiți câteva din răspunsurile bărbaților la această întrebare:

“Ori de câte ori m-am ferit de angajamente a fost pentru că nu aveam încredere în persoana cu care eram.”

“Cred că femeile își doresc prea mult într-un timp foarte scurt. M-am întâlnit cu multe femei care nu aveau răbdare să lase lucrurile să se dezvolte treptat și natural. Pentru mine, acesta este un semnal de alarmă și mă determină să fac un pas în spate.”

“Chiar dacă este o relație de lungă durată, sunt multe lucruri incerte. Nu ești convins că lucrurile vor funcționa și în capul tău este o mare confuzie.”

“Să ai încredere în cineva și să te dedici unei persoane este foarte greu. Este nevoie de multă încredere pentru a-ți deschide sufletul. Este foarte greu să ai o relație serioasă, fără teama de a fi respins sau trădat.”

“Nu de căsătorie mă tem, ci de divorț. Costurile sunt foarte mari. Atât financiar cât și emoțional”

“Nu îmi este teamă să îmi asum o relație. Îmi este teamă să nu fac o alegere greșită.”

“Am investit foarte mult într-o relație iar ea m-a părăsit. Nu vreau să se întâmple din nou. Am lăsat garda jos și am suferit.  ”

“Sunt un bărbat chipeș și știu că am multe opțiuni. Nu vreau să îmi iau un angajament pentru că dacă ceva nu merge într-o relație, vreau să am drumul liber pentru a flirta cu alte femei.”

Sursa: yourtango.com
Foto: Ilustrasi, counselingassociatesofsarasota.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.