Ea și El

De ce ne părăsesc bărbații?

Am încercat să scriem cât mai blând acest articol, însă tema este mult prea gravă, ca să o luăm pe după vișini. Deseori întâlnim la femei o atitudine mai mult decat ciudată . Cică : “Nu-mi laud bărbatul , ca să nu i se urce la cap!” Din păcate foarte multe gandesc așa. Iar această poziție – total greșită! – otrăvește sufletul multor bărbați! Și asta pentru că , din cauza acestei atitudini, bărbații au o permanentă senzație de inferioritate. Pare că și de câștigat, castigă prea puțin, nici cu copiii nu știu cum să se poarte, și serviciul pe care-l au e tâmpit, și prietenii le sunt niște idioti etc. Nu primesc decât reprosuri. În cel mai fericit caz – tăceri. Mda….Nu e prea plăcut! Și rezultatul? O dau pe băutură sau pe jocuri pe calculator. Primul – îi ajută să uite, jocurile – le aduc satisfacții. Iar către 50 de ani, realizează brusc că le-a trecut viața. Și își părăsesc jumătățile de viață. Dacă sunt inteligenți, o fac mai devreme.

Și uite-așa se face că femeia își pierde bărbatul. Să știți și voi, că un bărbat nu pleacă de bunăvoie! Daca e sa hrănești un bărbat și să nu te porți urât cu el, el va rămâne toată viața alături de tine!

Întrebarea care se pune este: de ce oare procedează așa femeile?!? De ce naiba nu-și laudă bărbații, atunci cand merită, trecând peste absurda teamă că “și-o vor lua în cap”? Caci rezultatul unui astfel de comportament este – ați văzut! – dezastruos.
Raspunsul e simplu : dorința de putere.
Ce înseamnă că “și-o vor lua în cap”? Înseamnă că bărbaților le va crește stima de sine. Iar femeile au senzația că, dacă stima de sine este scăzută, soții lor nu vor pleca niciodată în altă parte. Pe când dacă părerea despre ei li se va îmbunătăți……

Femeia încearcă practic să manipuleze stima de sine a bărbatului. Ea are sentimentul ca acest lucru îi conferă o oarecare superioritate față de el și îi dă putere, putând astfel să îl controleze. Iar controlul crează iluzia ca relatia este mai sigură. Ca bărbatul n-o va părăsi niciodată. Dar este doar o ILUZIE
Din păcate, genul acesta de relații le otrăvește viața ambilor soți, iar femeile nu se gândesc la asta. Căci a-ți “guverna” soțul devine mai important decât a fi fericită. Ceea ce este horror!
De fapt, așa se întâmplă în orice situație. În majoritatea familiilor are loc o luptă continuă pentru supremație. Femeia manipulează prin sex, bărbatul – prin bani. Si unul și altul vor putere? Diferă doar mijloacele prin care o câștigă și o păstrează.
Soluția? Make love not war! Sfatul este cel mai simplu și mai primitiv : bucură-te de partenerul tău, laudă-l, laudă-i realizările, aptitudinile, chiar și prietenii. Și încetează să deții controlul!

Sursa : lifegeek.ru

Sursa foto: garmonisazhizni.com

Femei de 10 pe Facebook