Bărbați de 10

De ce bărbații iși înșeală nevestele, dar nu le părăsesc?

Bărbații își înseală nevestele, dar nu le și părăsesc. Astfel de cazuri sunt extrem de frecvente. Ei pot să înșele în stânga și-n dreapta, dar până la urmă tot la neveste se întorc și își păstrează familiile, chiar dacă le promit amantelor că-și vor parăsi soția. De ce oare?
Nu trebuie să neglijăm puterea obișnuinței. Bărbatul poate să nu vrea să renunțe la viața lui de zi cu zi, el poate să prețuiască ciorbele si chiftelele soției, iar apropierea fizică si emoțională le poate simți si alături de altcineva. În același timp, el poate să nici nu considere trădarea ca fiind o problemă reală și să se întoarcă senin acasă după ce o face. Sau pur și simplu să nu vrea să distrugă familia, să împartă averea, să plătească pensie alimentară, așa că e mult mai comod să meargă înainte cu familia și să-și facă de cap, în paralel.
El poate fi o fire conservatoare și să refuze ideea de divorț, chiar dacă în familie are destule probleme de care ar fi fericit să scape. Însă principiile sale morale nu-i permit să o lase pe mama copiilor săi, care a avut grija de el atâția ani.
Însă această viață dublă este puțin probabil să ducă la ceva bun.
Motive de adulter, dar și de reîntoarcere în sânul familiei, pot fi destule. Dar dacă în cadrul relației voastre mai există sentiment, atunci trebuie să cugetați adanc la atitudinea pe care o veți adopta.

Sursa, www.garmoniazhizni.com

Publicitate