Ea și El Pe canapea

De ce atrag numai tâmpiți în viața mea?

femeie

Atragem ceea ce suntem. Întotdeauna. Spune-mi cu cine umbli ca să îți spun cine ești! Arată-mi prietenii tăi și îți voi arăta viitorul! Cine se aseamănă, se adună! Și lista poate continua.
Așa cum și viața unora dintre noi continuă. Într-un trend mai bun sau mai puțin. Mai domol sau furibund. Cu viață sau fără sclipirea ei. Cu visuri împlinite sau visuri îngropate. De noi înșine.
Te-ai întrebat vreodată de ce atragi mereu tâmpiți în preajma ta? De ce sufletul tău e ca un magnet pentru suferință și mizerie? De ce inima ta lansează semnale și vibrații in Univers, ca mai apoi, tâmpiții de pretutindeni să răspundă, pozitiv, la ele?
Te-ai întrebat vreodată cum ajungi mereu în preajma lichelelor? A oamenilor ce nu îți caută în suflet. Mulți dintre ei ți-ar căuta defectele. S-ar folosi apoi de ele și te-ar pune cu botul pe labe.
Te-ai întrebat vreodată de ce ești adulmecat de șacalii emoțiilor? De mincinoși și intriganți. De oameni cu negru’ în cerul gurii. De cei cu trupul neîngrijit și sufletul uitat în agonie. Atunci când tu nu ești ca ei. Nu ai fost și nu vei fi. Cu toate acestea, îi vezi în preajma ta, aievea. Îți dau târcoale și ți-ar sări la jugulară de îndată ce ar mirosi un strop de sânge pur.
Înseamnă că ești un tâmpit la fel de mare ca ei? Înseamnă că ești la fel de rău intenționat? Înseamnă că mintea și inima ta sunt întunecate, ferite fiind de îngerii ce au lăsat acum demonii ființei să îți invadeze porii conștiinței? Nu!
Dacă atragi un tâmpit asta nu înseamnă că și tu ești unul. Dar, cu siguranță, într-un anumit moment al vieții tale, ai trăit un moment tâmpit. Ai lăsat garda jos și te-ai culcat pe o ureche. E mult mai greu să auzi numai cu una. Așa cum este mult mai greu să vezi atunci când ochii inimii îți sunt închiși. Dacă atragi cretini în viața ta, nu înseamnă că si tu ești unul. Înseamnă că treci printr-un moment cretin al vieții tale. O răscruce de trăiri contradictorii. Momentul în care devii vulnerabil. Precum o piesă de porțelan purtată de vânturi aprige peste asfaltul pervers ce îi așteaptă căderea. Momentul în care lași ușa deschisă. Impostorii de abia așteapta să intre. Unii vor da năvală iar alții te vor cotropi cu totul.
Cum scăpam de ei? Destul de greu. E necesar să te folosești de tot arsenalul din dotare. Îți trebuie curaj și multă conștientizare. Îți trebuie credință. În Dumnezeu și mai apoi în tine. Nu poți scăpa de ei decât atunci când cureți răul de la rădăcină. O deratizare totală a ființei. O dezinfecție a minții și a inimii. Iar mai apoi o dietă a sufletului. Pe termen lung.
Atragi ceea ce ești? Ai grijă să nu fii atras în ceea ce vor alții ca tu să fii.

Mă numesc Alexandru Chermeleu. Sunt psiholog, autor, blogger si visător. Puțin din toate! Daca vrei să fii printre primii cititori ce pot intra in posesia primului meu roman, Desculță printre pietre reci, înscrie-te pe linkul de mai jos și așteaptă mesajul meu.

Click aici: https://stylishedbooks.ro/desculta-printre-pietre-reci-vol-1

Sursa foto: cortniwellsyoga.com