Frumusețe

Dacă nu vreți să îmbătrâniți prematur, feriți-vă de toate cele de mai jos! 

 

Da, genetica ne guvernează evoluția. În cele mai multe dintre cazuri. Însă în afara ei mai sunt o mulțime de alți factori care contribuie la un aspect îmbătrânit pe care-l vedem, când ne uităm în oglindă. În mod inconștient, acționăm practic împotriva noastră, adăugându-ne ani în plus vârstei din buletin . Gesturile pe care le facem sunt  aparent inofensive, dar  fac foarte mult rău pielii. 

 Bright Side a alcătuit, iată,  lista obiceiurilor de care ar trebui să ne debarasăm,  pentru a arăta mai tineri. Și…putem s-o facem chiar de astăzi. 

1. La naiba cu dietele fără grăsimi! 

Pentru a preveni apariţia ridurilor este esenţial să consumi acizi graşi Omega 3, care ajută la menţinerea pielii suplă şi netedă. O dietă săracă în grăsimi ne privează de această componentă, cauzând îmbătrânirea prematură a pielii.

2. Nu mai fumați și nu mai beți cu paiul! 

Atunci când savuraţi o băutură printr-un pai, fără să ştiţi, contribuiţi la apariţia liniilor şi a ridurilor din zona gurii. Acelaşi lucru este valabil pentru fumători. Încercaţi să beţi direct din pahar sau direct din sticlă, iar dacă sunteţi fumători faceţi tot posibilul pentru a renunţa la acest viciu. Poate fi un proces lung şi greu, dar beneficiile renunţării la fumat sunt enorme.

3. Încetați să mai dormiți pe o parte! 

Dormitul pe o parte, cu faţa strivită în pernă, este una din cauzele apariţiei ridurilor pe obraji şi bărbie. Experţii spun că dormitul pe spate este cea mai bună poziţie de somn pentru cei care vor să rămână tineri, frumoşi şi odihniţi.

4. Atenție la postura corpului! 

O postură necorespunzătoare modifică poziţia coloanei vertebrale, iar ca rezultat muşchii şi oasele devin anormal de tensionate. Acest obicei provoacă durere de spate şi oboseală, ducând adesea la deformarea permanentă a coloanei.

5. Protecția solară nu trebuie folosită numai în vacanță! 

Supraexpunerea la razele UV este principala cauză de îmbatrânire prematură a pielii. Pentru a vă proteja de efectele dure ale soarelui este important să folosiţi protecţie chiar şi atunci când nu este soare, deoarece norii blochează mai puţin de 20% din razele UV.

6. Prea multă căldură strică! 

Utilizarea excesivă a încălzirii artificiale face ca aerul din interior să devină foarte uscat. Astfel, pielea şi părul au de suferit, apărând firele rebele şi ridurile. Încercaţi să reglaţi temperatura în casă în aşa fel încât corpul să nu aibă de suferit.

7. Nu vă refuzați plăcerea de a vă “dedulci”! 

Ştim cu toţii că zahărul este dăunător, însă atunci când ne interzicem să ne apropiem de tot ce înseamnă dulciuri, ne vom confrunta cu apariţia stresului. Nu vă refuzați plăcerea de a gusta ceva dulce din când în când, dacă acest lucru vă  aduce bucurie.

8. Mai încet cu televizorul! 

Conform studiilor, fiecare oră petrecută în faţa televizorului scade speranţa de viaţă cu 22 de minute. Expertii recomandă ca la fiecare jumătate de oră petrecută pe fotoliu sau canapea să vă ridicați şi să faceți câţiva paşi. În cazul în care lucrați la birou, aplicați acest sfat şi încercați să vă  ridicați de pe scaun cât mai des.

9. Dormiți pe rupte! 

Adulţii au nevoie de cel puţin şapte ore de somn în fiecare noapte. Cei care nu dorm suficient nu doar că se simt mult mai obosiţi, dar acest obicei le scurtează şi viaţa. Experţii recomandă mersul la culcare devreme, mai ales în cazul în care vă confruntaţi cu lipsa energiei, memorie scăzută sau creştere bruscă în greutate.

10. Stop Stresului! 

Mai multe studii au arătat că stresul cronic provoacă daune grave celulelor care pot accelera procesul de îmbătrânire. Încercați să fiți cât mai organizate, nu uitați de concediu şi încercați să introduceți în programul zilnic cât mai multe activităţi care vă fac plăcere şi vă  dau o stare de relaxare.

Sursa foto : freepik.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.