Bombănelile Marinei Editoriale

Dacă îmi voi prezenta emisiunile …în  pijama?!? 

 

Pe deplin conștientă de lipsurile mele ( ok, în egală măsură și de cele cateva calități, rătăcite printre ele! 😁) , mărturisesc că alegerea ținutelor pentru emisiunile mele a fost dintotdeauna o corvoadă. Și nu pentru că aș fi o toantă care nu știe în ce să se împacheteze, pentru a fi în ton cu vremurile, cu moda și cu gusturile targetului, ci pentru că îmi place să mă cred posesoarea unui exacerbat sentiment al ridicolului. El m-a și ferit de destule situații penibile în viață, dar mi-a și băgat bețe-n roatele relaxării cu care aș fi vrut să pot aborda, spre exemplu,  problema vestimentară, în emisiunile pe care le-am însuflețit. 

Cei câțiva centimetri în minus, care îmi amprentează înălțimea, bustul și posteriorul, s-au metamorfozat în tot atâtea complexe devenite nod în gât, în zilele de dinaintea filmărilor, zile care mă prindeau mai mereu în poziția de cumpănă : ce anume să aleg, pentru ca singurul motiv al ignorării emisiunii mele să fie cel editorial, si nu vestimentar…Pe vremuri, cand Zina Dumitrescu gira rubrica de modă a “Ceaiului de la ora 5”, angoasele mele se dizolvau în maiestria Mamei Zina de a alege mereu ținuta potrivită : pentru ea, pentru mine, pentru manechinele cu picioare nesfârșite ce-i populau rubrica. Apoi …Zina a dispărut, cu Ceai cu tot, iar eu mi-am început periplul de la un designer la altul, căutându-mi mie – identitatea, iar acestora – bunăvoința și interesul. Neavând un stil unitar, mărturisesc că m-am cam îmbrăcat haotic, dar niciodată indecent sau vulgar. Chiar și rarele ocazii, în care câte un făuritor de ținute, îmi atribuia câte un decolteu mai generos sau o lungime de rochie mai obraznică, nu îmi erau amendate de către spectatorii mei fideli, ei considerandu-le , cu îngăduință, ca fiind niște derapaje accidentale. De fapt, așa și erau, ele dandu-mi în primul rand MIE o stare nelalocul său, în timpul filmării. De multe ori, în loc să mă concentrez la ceea ce am de spus, mă trezeam urmărind disperată monitorul, spre a-mi trage obsesiv în jos fustița mult prea scurtă sau a-mi obtura, cu clipboardul, decolteul mult prea adânc ( care oricum nu prea avea ce scoate în evidență! 😁) . 

Se încolonează, iată, în urma mea, peste 30 de ani de realizat și prezentat emisiuni. Mii de ținute mi s-au încolăcit pe trup precum lianele, însoțindu-mă virtual prin sufrageriile fanilor mei. Un munte de înregistrări în care nici eu nu mă mai descurc,  stau mărturie felului cuminte, de multe ori chinuit și neinspirat, în care mi-am îmbrăcat trupul, la întâlnirile săptămânale sau zilnice cu telespectatorii. Iar greșelile – asumate sau involuntare – pe care le-am mai făcut, își găsesc, toate, explicația în faptul că dintotdeauna am pus mult mai mare preț pe ceea ce fac/spun/prezint, decât pe felul în care MĂ prezint. În plus, mi s-a părut nedrept să-mi eclipsez, cu ținuta mea , invitații, mai cu seamă atunci cand am avut de prezentat  formate prin care se perindau oameni sărmani, care nu aveau nici ce pune în gură, darămite pe ei. 

    Cert este că un numitor comun leagă toate rochiile, nădragii, pantofii cu tocul-cui, bolerourile, sarafanele, taioarele și rochiile lungi ( câteva, foarte puține) pe care le-am purtat in emisiuni : permanenta contradicție dintre părerile emise de cei din jur, la venirea mea de la cabină, in platoul de filmare. Un adevărat duel între “Ce mișto îți vine! “ și “Vai, cine te-a îmbrăcat în halul ăsta?!?” îmi crea veșnic acea stare “înălțătoare”, de care un moderator NU are nevoie nici în ruptul capului, înaintea apariției pe sticlă ( colegii de breasla știu la ce mă refer!).  Și uite-așa, mă trezeam și continui să mă trezesc și astăzi,  îmbrăcând ținute care, pe de o parte,  “dau gata” în cel mai pozitiv sens cu putință , o parte din privitori, iar pe de alta îi fac pe ceilalți să-și strâmbe nasul, îndoindu-se de gusturile mele, la pachet cu măiestria ale celui ce le-a creat. 

De aceea, de multe ori, dupa astfel de contradicții,  care apar  frecvent chiar în buza filmărilor, ajung să exclam, la capătul răbdărilor : “ Basta! Data viitoare o să prezint în pijama!”

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : SOMNCONTROL