Sănătate

Dacă ești într-o relație fericită ești predispusă la îngrășare

femeie

Persoanele singure încearcă să arate cât mai bine și să facă tot posibilul pentru a atrage atenția și admirația celor din jur. Un cuplu fericit nu mai acordă atât de multă atenție aspectului exterior. În locul cinelor romantice la restaurant, preferă să urmărească un film, stând comfortabil pe canapea cu punga de chips-uri sau floricele în față. Motiv pentru care, nu este o surpriză faptul că ajung să ia în greutate. Unele cupluri renunță să mai meargă la sală, altele mănâncă mult sau cad într-o rutină nu tocmai sănătoasă. Așadar, dacă vă gândiți că persoanele aflate în relații fericite sunt predispuse la îngrășat, aveți dreptate.

mancareStudii efectuate la Universitatea Central Queensland din Australia au descoperit riscul persoanelor aflate în relații de a se îngrășa. Ei au ajuns la această concluzie după ce au analizat, timp de 9 ani, 15,000 de femei și bărbați, atât singuri cât și aflați în relații. Ei au vrut să descopere dacă cuplurile sunt mai predispuse decât persoanele singure să ia în greutate. Stephanie Schoeppe și echipa sa au ajuns la concluzia că persoanele aflate într-o relație iau în greutate 5.8 kg pe an, în timp ce perssoanele singure doar  1.8 kg.

Studiul a scos la iveală faptul că luarea în greutate nu se datorează unui stil de viață nesănătos. Persoanele aflate în relație consumă mai puțin alcool, fumează mai puțin, consumă mai multe fructe și legume și mai puțin mâncare stil fast-food, comparativ cu persoanele singure. Și totuși se îngrașă mai mult. Care este explicația?

mancareConform studiilor, cuplurile nu acordă atenție siluetei, nu sunt interesante în a fi atractive pentru partener și consumă alimente bogate în grăsimi și zahăr. In plus, cei cu copii au tendința să consume dulciuri sau ce le rămâne acestora în farfurie.

Un alt studiu pe această temă a fost efectuat de Universitatea din Dallas, pe 170 de cupluri aflate în primii 4 ani de căsnicie. Aceștia au vorbit despre nivelul stresului, gradul de mulțumire, greutate, înălțime și pașii către divorț.

Persoanele mai puțin fericite în relațiile lor aveau șanse mai mari de a pierde kilogramele în plus întrucât își doresc să atragă un nou partener, spre deosebire de cei mulțumiți de relația lor care nu sunt interesate să mai impresioneze pe nimeni.

Factorii care joacă un rol important în luarea în greutate sunt:

  • Obiceiurile zilnice (sedentarism, prea mult timp în fața TV)
  • Procentul zilnic al activității fizice
  • Obiceiurile alimentare
  • Nivelul stresului
  • Gradul de satisfacție în cuplu

Așadar, dacă ești într-o relație și vrei să îți păstrezi silueta, încearcă să îți creezi obiceiuri sănătoase. Te va ajuta să îți păstrezi relația fericită termen lung iar tu te vei bucura și de o viață sănătoasă, nu doar fericită!

Sursa: positivethingsonly.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.