Nutriție

Curele de slăbire generează sentimentul singurătății. E concluzia oamenilor de știință

Știm că afum, după sărbători, începe tradiționala ofensivă a curelor de slăbire! Tot ce am acumulat in ceastă perioadă, trebuie dat jos! Cât mai repede!
….Se pare însă că limitările în materie de mâncare creează mult mai multe neplăceri si emoții negative decât, spre exemplu, barierele limbii.

Oamenii resimt mai puternic sentimentul singuratății daca își impun limite în mâncare, aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea Cornell.
În urma unui număr de 7 experimente, cercetătorii au concluzionat ca legătura dintre dietă și sentimentele omului este influențată de factorii sociali. Actul mâncării este un act de interactiune socială, care înlatură barierele dintre oameni și-i apropie pe unii de alții. Oamenii socializează mult mai ușor și se simpatizează reciproc, după o masă comună. Experimentele au demonstrat că cei care urmau o cură de slăbire se simțeau ușor jenați de faptul că erau altfel decât cei din jur și de faptul ca aceștia s-ar putea să comenteze pe marginea acestui lucru.
«Chiar dacă, din punct de vedere fizic, acești oameni sunt și ei participanți la masa colectivă, ei se consideră oarecum marginalizați, pentru ca nu pot participa activ la socializarea prin intermediul mancarii” – a rezumat Kaytlin Woolie, autorul cercetării.

Sursa : buro247.ru
Sursa foto : mintylife.ru

Etichete