Ea și El

Cum să-ți recapeți încrederea în bărbatul care te-a înșelat?

O căsătorie se bazează pe încrederea absolută dintre parteneri. Odată legați printr-un certificat de căsătorie și, firește, prin dragoste, soții se încarcă, fiecare, cu anumite drepturi și responsabilități. Despărțirile apar atunci când acestea nu sunt îndeplinite. Iar adulterul este un astfel de motiv de despărțire. Cum să stingi durerea din sufletul unei femei, după ce bărbatul pe care l-a iubit atât de mult, a înșelat-o? Cum să înceapă să aibă din nou încredere în el?
Iată ce recomandă psihologii:

Pentru început, provoacă-ți soțul la o discuție „cu cărțile pe față”. imagePuneți amândoi punctele pe i, explică-i tot ceea ce te frământă. Dialogul trebuie să fie sincer, deschis și absolut cinstit, față de jumătatea ta de viață. Ca prim pas, bărbatul trebuie să-și ceară iertare pentru că a înșelat. Altfel, relația nu mai poate avea viitor.

Fiecare femeie are cu siguranță o prietenă foarte bună, care obișnuiește să joace rolul psihologului, în astfel de situații-limită. Vorbește cu ea, nu ține totul în tine, împărtășește-i neapărat prietenei tale tot ceea ce simți și gândești.

Încearcă să afli de la soțul tău ce anume l-a împins către un astfel de gest extrem. Multe din motivele invocate pot determina într-adevăr pe imagecineva să-și ia câmpii. Poate chiar unul din ele stă ascuns în interiorul tău? Ascultă-ți partenerul și încearcă să-l înțelegi; istericalele nu au rost, țipetele nu-și au locul. Dacă ești într-adevăr dispusă să-l ierți, trebuie să-l tratezi cu încredere. Să-i mai dai o șansă.
Încercați apoi să petreceți mai mult timp împreună. O cină la restaurant, plimbările seara sau chiar micile excursii și călătorii au șansa să regleze relațiile dintre voi și să îngroape definitiv episodul trădării. Respectă această regulă! Nu uita că emoțiile pozitive le anihilează, de fapt, pe cele negative.

Oricât n-ar suna de ridicol, dar și trădarea are plus-urile sale. Se poate imagespune că ai acum experiență în domeniu, nu trebuie decât s-o folosești într-o direcție constructivă și să-ți evaluezi cât mai corect căsnicia. Nu trebuie să-i dai dreptate soțului, dar nici să-ți plângi ție de milă. Poate că și tu ai fost de vină pentru ceea ce s-a întâmplat între voi.

Este obligatoriu să uiți trecutul : ceea ce a fost, nu se mai întoarce. Relațiile voastre viitoare depind exclusiv de voi, luați totul de la început și bucurați-vă împreună de viață.

Nu face din tine o victimă. Toată lumea înțelege că nu traversezi chiar cea mai fericită perioadă din viața ta, că te și doare și ți-e și ciudă, însă numai persoanele slabe se autocompătimesc. Cele puternice caută soluții.

imageȚine minte : într-o astfel de situație nu există vinovați. După o astfel de trădare apare în mod natural dorința de a face scandal, de a plânge și de a țipa. Însă toate aceste reacții nu te vor ajuta decât să te eliberezi, pe moment. Nu vor îmbunătăți nicidecum relația în cuplu. În cel mai fericit caz, într-un final, partenerul tău te va părăsi de tot. Dacă nu vrei acest lucru, ține-ți orgoliul în frâu și calcă-ți pe suflet : doar ești o femeie puternică, o femeie de 10, nu?

 

Surse foto: family-and-i.com, flight-of-thought.ru, manpravda.ru, onmoy.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.