Femei de 10

Cum să-ți creezi o stare bună, dacă-ți vine să te sui pe pereți

E prima zi de Crăciun. Urmează a doua, apoi a treia, apoi, la o distanță infimă – Anul Nou. Nu mai vorbim de cei câțiva “Sfinți” care urmează, la început de ianuarie…Este acea perioadă a anului cu cele mai multe sărbători. De aceea starea noastră de spirit trebuie să fie una pe măsură. Din păcate, nu întotdeauna reușim să ținem pasul cu această cerință. Viața de zi cu zi ne încurcă, de cele mai multe ori, încercările noastre de a fi mereu vesele. Finalul de an ne cufundă, pe multe dintre noi, în oala cu melancolie. Iar sărbătorile înseamnă, din păcate, pentru unele femei, dacă nu neapărat accentuarea unor depresii existente, oricum o perioadă de tristeți si nostalgii.
Recomandările de mai jos vă vor ajuta să vă creați o stare mai bună în aceste zile. Și chiar dacă buna dispoziție nu se va instala întru totul în sufletul vostru și va trebui să continuați să lucrati la asta, oricum veți simți – veți vedea – o certă ameliorare a stării de spirit.
Gândiți-vă că există atâția oameni care nu au resurse să organizeze aceste sărbători de sfârșit de an, iar la voi e doar o chestiune de stare de spirit. Vi se pare, de multe ori, că problemele pe care le aveți nu vă permit să vă simțiți bine, însă după ce timpul va trece și le va rezolva pe toate, vă va părea rău că, din cauza, poate, a unor mărunțișuri, ați ratat șansa de a vă simți bine, alături de cei dragi.

Iată așadar sfaturile pe care vi le dă echipa ” femeide10.ro”:

1.pregătiți-vă pentru sărbători, chiar dacă nu aveți niciun chef. De cele mai multe ori, oamenii conștientizează abia în ultimul moment că sărbătorile sunt sărbători și nu trebuie să renunțăm la ele, apoi le pare rău că nu s-au pregătit pentru a le întâmpina, ceea ce îi bagă adesea în depresii. Așa că, gândiți-vă din timp cum să vă amenajați locuința, cum vă veți coafa, ce veți îmbrăca, ce veți cumpăra de sărbători, și, veți vedea, buna dispoziție se va instala de la sine.

2.Ocupați-vă de acele lucruri care sunt capabile să vă creeze o stare bună și să vă genereze gândirea pozitivă. Pe unele ne ajută ascultarea muzicii preferate, pe altele – vizionarea unor comedii, unora ne place să ne preocupăm de frumusețea corporală, altele – avem câte un hobby care ne produce plăcere.

3.Preocupați-vă de felul în care arătați. Dispoziția proastă este semnalul că trebuie să schimbăm ceva la noi. Faceți ceea ce v-ați propus demult si nu v-ați încumetat. Spre exemplu, schimbați-vă radical tunsoarea sau culoarea părului. Bucurați-vă de puțin timp, petrecut în saloanele de frumusețe.

4.Pregătiți cadouri pentru cei dragi. Dar și pentru voi însevă! Faceți din asta o activitate cât se poate de serioasă și nu formală și alocați-i un timp considerabil, încercând să alegeți pentru fiecare cadoul potrivit.

5.Relaxați-vă alături de prieteni. Starea lor de spirit și susținerea pe care v-o pot acorda vă vor ajuta să priviți viața dintr-o altă perspectivă. Cine altcineva vă poate crea o stare mai bună, dacă nu prietenii apropiați?

6. Zâmbiți. Chiar dacă forțat și printre lacrimi, dar continuați să zâmbiți, pentru a alunga tristețea și a vă ridica moralul. Abia atunci sărbătorile voastre vor fi la înălțime.

 

Surse foto: womanico.com, ellegirl.ru, smak.ua, allwomens.ru, stena.ee