Diverse

Cum să înveți să privești omul în ochi

Pentru un om hotărât, a-și privi în ochi interlocutorul este ceva natural și nu atrage după sine discomfort și efecte negative. Însă pentru majoritatea oamenilor, acest lucru este incomod și-i suprinzi deseori lăsând privirea în jos și evitând-o pe cea a interlocutorului.
Cum să învățăm, așadar, să privim oamenii în ochi?

Pentru menținerea contactului vizual importat nu este faptul că vă priviți interlocutorul
în ochi, ci felul în care o faceți. Oamenii sunt, de regulă, atenți la expresia ochilor voștri. Aceasta poate să însemne deschidere sau, dimpotrivă, respingere, poate fi blândă sau nervoasă. Pentru a învăța să priviți corect în ochii celui din fața voastră, este necesară cunoașterea unor particularități.

În timp ce vorbiți cu cineva, încercați să nu vă uitați către nasul lui, pentru că pierdeți, de fapt, din vedere, conturul feței lui, iar privirea voastră devine pentru el apăsătoare. Respectivul va fi stânjenit și se va închide în sine.

Nu este indicat nici să vă “zgâiți” . Prin asta nu faceți decât să vă manifestați proasta creștere.
Priviți-vă interlocutorul cu o privire largă, trecând la o abordare periferică. Plimbați-o pe chipul lui, fără să vă fixați într-un anume punct. Astfel veți putea observa orice tresărire de pe chipul respectivului.

Desigur, cel mai greu lucru este să vă priviți în ochi interlocutorul și să vă și concentrați la ceea ce aveți de spus. Adresați-i celui din fața voastră o privire “de susținere” și nu de “evaluare”. Pentru asta îi puteți pune interlocutorului mâna pe umăr – acest lucru vă va oferi senzația că dețineți controlul.
Pentru ca privirea voastră să fie caldă, imaginați-vă că, în timpul dialogului, vă mângâiați interlocutorul pe mână. Astfel veți reuși sa vă relaxați si să vă adunați gândurile.

Pentru o comunicare mult mai directă și mai apropiată, încercați să intrați în pielea interlocutorului, să simțiți cam ce simte el. Încercați să stabiliți un contact emoțional și atunci nu veți mai simți nevoia să vă mutați privirea din ochii săi, în timpul dialogului.
În timpul discuției, priviți fix în ochii interloctorului maxim 5 secunde, apoi mutați delicat privirea în lateral, apoi reveniți în ochii lui. Un astfel de “balet vizual” va trebui să se desfășoare pe durata întregului dialog. Veți reuși astfel să dețineți controlul asupra situației și să observați cum variază atitudinea interlocutorului în funcție de cele spuse de voi. Astfel veți putea să schimbați tactica dialogului, în sensul dorit de dvs.

Dacă ați simțit că interlocutorul nu se simte confortabil sub privirea voastră, încetați să-l mai priviți, o vreme, mutându-vă privirea spre mâinile lui, spre zona pieptului. Când simțiți că omul din fața voastră s-a mai relaxat, puteți restabili contactul vizual. Veți observa cum, în scurt timp, discuția voastră va deveni una prietenească, extrem de pozitivă.

Sursa : kakprosto.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate