Diverse

Cum să înveți să citești în ochii celuilalt

 

Ochii sunt, se știe,  oglinda sufletului. Iar dacă dorești să cutreieri sufletul cuiva, acest lucru este suficient de ușor de făcut. Ochii noștri  sunt conectați cu emisferele cerebrale în modul „transversal” – adică  dreapta cu stânga, stânga cu dreapta. Emisfera stângă este responsabilă pentru logică, memorarea faptelor; dreapta,  este gândirea figurativă. Adică, fanteziile, visele provin din emisfera dreaptă. Și direcția privirii ne trimite către direcția gândurilor.

  • Când ochii sunt îndreptați spre dreapta, o persoană își imaginează o anumită imagine, imaginația sa funcționează.
  • Dacă privirea este îndreptată spre partea stângă sus, o persoană își amintește o imagine reală
  • Dacă privirea este îndreptată spre dreapta, persoana își imaginează un fel de sunete inexistente. De exemplu, rugați-l pe interlocutor să-și imagineze cum sună cântarea unei păsări vorbitoare – ochii vor “pleca” spre partea dreaptă.
  • Privirea este îndreptată spre partea stângă – acest lucru înseamnă că interlocutorul își amintește o imagine sonoră reală.
  • Privirea este coborâtă în colțul din dreapta – sunt amintite impresiile în urma unui anumit eveniment.
  • Dacă ochii privesc în colțul din stânga jos – persoana se gândește la cele spuse anterior, poartă un dialog cu el însuși.

În acest fel puteți determina direcția  de gândire al interlocutorului dvs. – ceea ce jucătorii folosesc în mod regulat în jocurile de cărți. Și în viața de zi cu zi, această abilitate este foarte utilă.

De obicei, ochii noștri „ne urmăresc” gândurile și, uneori, doar uitându-se în ochii noștri, alți oameni pot înțelege la ce ne gândim. V-am convins că citirea gândurilor altei persoane în ochii lor este o abilitate foarte utilă? In acest fel, toată lumea poate înțelege dacă este înșelat sau interesat de ceea ce îi spuneți. Această abilitate este perfect stăpânită de jucătorii de poker.

„Ochi în ochi”… Un astfel de contact cu interlocutorul indică faptul că este foarte interesat să vorbească cu tine. Contact vizual prelungit poate indica faptul că persoana se teme și / sau nu are încredere în tine. Scurt contact vizual – persoana este îngrijorată și / sau nu este interesată să vorbească cu tine. ȘI lipsa completă a contactului vizual indică indiferența completă a interlocutorului tău față de conversația ta.

pastedGraphic.png

Omul ridică privirea… Ochii ridicați sunt un semn al disprețului, sarcasmului sau iritației. În majoritatea cazurilor, un astfel de „gest” înseamnă condescendență.

pastedGraphic_1.png

Dacă o persoană privește în colțul din dreapta sus, își imaginează vizual o imagine stocată în memoria sa. Rugați pe cineva să descrie aspectul unei persoane, iar interlocutorul dvs. va căuta cu siguranță în sus și va privi spre dreapta.

pastedGraphic_2.png

Dacă o persoană privește în colțul din stânga sus, acest lucru indică faptul că el încearcă în mod clar să-și imagineze ceva. Când încercăm să ne folosim imaginația pentru a „desena” vizual o imagine, ne ridicăm ochii în sus și privim spre stânga.