Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Cum să devii …nemuritor!

 

Colegul nostru Robert și-a pus în gând s-o seducă pe colega noastră Brigitte.
Și ca s-o dea gata, i-a făcut de ziua ei un cadou original, în urma unei reclame văzute pe Internet : o stea, un astru ceresc botezat cu prenumele ei – Brigitte060990.
Mă rog, prenumele ei nu conține cifre, ele semnifică ziua ei de naștere, pentru a nu fi confundată cu alte Brigitte. Contra sumei de 24,99 euro, a devenit nemuritoare, datorită unui certificat mare cât un poster, cu noul nume al astrului proaspăt descoperit și coordonatele sale astronomice.
– Cum a reacționat Brigitte ? l-am intrebat noi.
– Rău de tot : mi-a făcut posterul guler, și mi-a spus că asta e o escrocherie grosolană, că ar fi sute de situri care propun stele la botezat, inexistente și nerecunoscute de nici o autoritate astronomică de pe glob. Și că ar fi preferat un parfum, sau măcar o Supernova de 199 euro. Trebuie să vă spun că prețurile depind de galaxie și de tipul de stea. Cu cât sună mai impunător, cu atât se vinde mai scump. O simplă planetă nu valorează cât un soare !

În urma acestui eșec, Robert a decis să devină el însuși nemuritor.
A aflat că circa 16000 de noi specii de viețuitoare se descoperă în fiecare an, și pentru atribuirea unui nume nu trebuie respectată nici o regulă, cu condiția ca denumirea să pară latină și…contra sumei de circa 2600 euro.
A mai aflat că multe celebrități și-au oferit numele pentru botezarea noilor specii de păianjeni, muște, bondari, ploșnițe și alte lighioane :
Pheidole Harrisonfordi
Agra Schwartzeneggeri
Aptotstichus Angelinajolieae
Bufonaria Borisbeckeri
Mesoparapylocheles Michaeljacksoni

I-ați recunoscut, sper, pe Harrison Ford, Arnold Schwartzenneger, Angelina Jolie, Boris Becker și Michael Jackson, printre mulți alții. Fiecare orătanie are o caracteristică ce amintește de celebritatea respectivă.
Printre ultimele descoperiri figura un gândac cu un aspect războinic și fioros, ce posedă un sex enorm și e capabil să facă dragoste de 10 ori la rând.
« Al meu ești », zise Robert și se pregăti să-l boteze cu numele Tyrannosaurus Robertis.
– Ai obținut certificatul ? l-am intrebat noi a doua zi.
– Nu, ne-a răspuns el cu obidă. Mi-a luat-o altul înainte. Gândacul se numește acum Roccoitus Siffredis !

PS : ultima oră ! S-a descoperit o nouă specie de albină, harnică, veselă și sprintenă, dar care înțeapă tare dacă i se calcă pe coadă. Propun s-o botezăm Marinaria Almasanae !

Din Franța, Radu Dem

 
Credit foto: Harrison Ford : www.lowlot.com
Schwartzenegger : www.oddee.com
Jolie : www.lazerhorse.org
Becker : https://hollybollyceleb.wordpress.com
Jackson : www.popcrash.com
Etoile : www.etoilez-moi.com