Copii și tineri Poveștile unui copil

Cum îl vom învinge noi pe Jules Verne!

Școala noastră va organiza o excursie însăptămâna altfelşi bineînţeles că eu şi prietenele mele avem planuri extrem de detaliate despre marea aventură care va avea loc peste … o lună. ,,Dacă ai destulă răbdare poţi muta munţii din loc, dar dacă ai destulă inteligenţă, zbori peste eispunea Boris Vian, însă mie şi lor ne lipsesc ambele.

Ca aflaţi de ce entuziasmul peste margini spun unde mergem: Castelul Bran, Casa Groazei-Bran (brrrr!!!), Castelul Peleş, Cinema-Ploieşti. În program este şi mâncăm undeva. Şi? Păi şi masa e un fel de aventură!Putem mânca pe genunchi, în autocar, sau

Nu ne judecaţi, dar am mai fost la Peleş, chiar dacă nu înăuntru , şi cel mai mult ne dorim vedem Castelul Bran şi Casa Groazei, care ne de pe acum frisoane. După aceea vedem Castelul Peleş şi după, distracţia la film. Masa va fi cel mai disperat punct din program deoarece nu o mâncăm decât foarte puţin ziua şi gândiţi-vă masa de prânz poate deveni cină. După aproximările doamnei diriginte, am calculat vom fi în excursie cam 15 sau 16 ore. Plecăm la 7 dimineaţa şi venim la 21, 22, poate la 23 seara. E o viaţă!

Eu am fost în cea mai lungă călătorie cu autocarul în Israel, cu popasuri la Ierusalim, Marea Moartă, Bethleem, Râul Iordan, Galileea, dar acolo simţeam mereu privirea părinţilor în ceafă. Acum e cu totul altceva. Sunt căpitanul, sunt Nemo! Scuzaţi! Am uitat de Doamna! Greşeală de neiertat!

Vorbeam cu colegele mele, de fapt sunt toantă, încă vorbesc cu colegele mele despre suveniruri, banii din excursie, ce facem în autocar( căci 10/11 ore le vom petrece în autocar dacă le aduni), ce vom cânta, etc. Singurul lucru trist e faptul mi-am spart telefonul şi arată ca *****.

Cred toţi oamenii au avut defecte când erau mici. Unii le au şi maturi! Noi nu avem răbdare, dar ,,Răbdarea şi timpul îţi aduc mai multe decât puterea şi pasiuneaspunea La Fontaine. Eu am timp, dar nu am răbdare, ce vezi! ,,Am răbdare când e vorba de prostie, însă nu cu cei care sunt mândri de eascria Edith Sitwell, însă aici creierul meu nu funcţionează bine, deci nu ştiu ce replică sau ce răspuns dau.

Sunt un copil, nu Dumnezeu care le ştie sau le înţelege pe toate, deci nu vreau  fiu judecată aspru. „Exagerarea este un lucru care şi-a pierdut răbdareaspune Khalil Gibran.

Excursia, excursia, o plănuim, o visăm şi când ni se pare am terminat, o luăm de la cap. Nu e o călătorie în jurul pământului ca a lui Jules Verne, ci un pic mai mult de atât!

Ana Luciana Avramescu,

Elevă în clasa a V-a B, Şcoala Sângeru