Timp liber

Cum a luat naștere hitul lui Bryan Adams „Have You Really Loved A Woman?” ? Este melodia cu care Bryan Adams a cucerit topurile,  acum 25 de ani

 

    Poveștile șlagărelor care ne-au bucurat anumite perioade ale vieții , sunt fascinante. Astăzi vă vom vorbi despre una dintre cele mai frumoase melodii de dragoste. In 1995, super starul canadian Bryan Adams ocupa locul întâi în topurile din S.U.A. cu melodia „Have You Ever Really Loved A Woman”, devenită unul dintre hit-urile sale cele mai îndrăgite.

    Cântecul face parte de pe coloana sonoră a filmului „Don Juan DeMarco”, cu Johnny Depp în rolul principal. Personajul se întreabă, în această melodie,  dacă a simțit, oare,  vreodată iubirea adevărată, de aici şi titlul piesei lui Bryan Adams. Melodia a fost interpretată în film de Bryan Adams, dar şi de doi artiști spanioli, iar piesa a devenit laitmotivul filmului.

 Cântecul lui Bryan Adams a cucerit rapid topurile muzicale. Timp de 5 săptămâni a fost pe prima poziție în Billboard Hot 100, urcând pe primul loc și în clasamentele din Australia, Canada, Elveția și Austria. Melodia a primit două nominalizări la premiile Grammy, o nominalizare la Globul de Aur și o nominalizare la Oscar.

Nu a fost singurul cântec al lui Bryan Adams de pe coloana sonoră a unui flm celebru. Piesele sale au mai apărut pe coloanele sonore ale unor filme precum „Robin Hood” („Everything I Do I Do It For You”), „The Mirror Has Two Faces” („I Finnaly Found Someone” – duet cu Barbra Streisand), „Three Musketeers” (”All for Love”, împreună cu Rod Stewart şi Sting).

În cei peste 40 de ani de carieră, Bryan Adams a vândut peste 75 de milioane de albume și are în palmares 15 nominalizări la Premiile Grammy și 3 nominalizări la Oscar. A primit Ordinul Canadei pentru contribuția adusă muzicii și pentru activitățile sale filantropice.

      Haideți să reascultăm această superbă melodie! 

https://youtu.be/hq2KgzKETBw