Ea și El Jurnalul Valentinei

Frumusețea va salva lumea

„Frumusețea va salva lumea”, scria  Dostoevsky.
În momentul în care cariera mea a debutat, citatul de mai sus avea foarte mare relevanță.

Dar, chiar și înconjurată de lumina reflectoarelor, pe podiumul de valentina-pelinel2defilare, în centrul atenției tuturor, știam că frumusețea la care scriitorul rus se referă era de o cu totul altă natură: una interioară, care strălucește în alte tonalități, care se relevă sub alte forme decât cele superficiale, care atinge lumea cu bunătatea și căldura ei. Lucrurile care mă fac cu adevărat fericită și astăzi sunt cele mărunte care îmi aduc un zâmbet pe buze fără argumente sau explicații, momente fugitive în care realizezi că familia, prietenii, valorile și sentimentele te definesc fără drept de apel. Credința că ceea ce ce faci și lași în urmă depinde exact de implicarea pe care o aloci proiectelor în care crezi. Indiferent de proiectul tău personal, care poate fi oricare: de la a scrie o carte la a oferi unui copil o viață plină de semnificație, ceea ce contează este să nu fii un simplu spetactor al lumii din jurul nostru. Devino un participant activ și schimb-o în bine prin acea stare de grație și frumusețe despre care vorbea Dostoevsky.
Se spune că ești suma celor 5 persoane de care alegi să te înconjori. În aceste momente binecuvântate prin care trec, când simt că sunt una cu copilul meu și abia aștept să facem cunoştinţă, aleg să mă înconjor doar de oameni frumoși și excepționali, de la care învăț în fiecare zi că viața înseamnă nu doar frumusețea interioară pe care toți o putem manifesta, ci și ceea ce alegem să facem cu ea în semn de prețuire de sine și față de ceilalți. Iar pentru copilul meu vreau să fiu un astfel de exemplu.

Vă aștept pe paginile jurnalului meu să descoperim  împreună fiecare capitol din noua mea viață.

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Daca Pelinel isi scrie singura textele, inseamna ca e mult mai inteligenta decit eram tentat sa o consider! Se pare ca nu e chiar asa , fata asta, cum o arată ăstia pe la televizor! Pare o rubrica interesanta, insa sper ca Valentina chiar sa faca un jurnal personal, nu o culegere de filozofii despre nimic! Bravo, Valwntina, sa fie intr-un cea bun debutul tau ca scriitoare!