Bombănelile Marinei Editoriale

Cine mă privește din oglindă?

 

Unul dintre cele mai bizare lucruri din viața mea este oglinda din baie. De peste 10 ani este aceeași. De fapt, aceeași este de când m-am mutat în apartamentul în care locuiesc acum. Este fix aceeași oglindă, diferă doar sticluțele înșirate soldățește pe răftulețul din fața ei. Parfumurile au evoluat, în funcție de veniturile mele și persoanele cărora le-am devenit dragă, au dispărut spuma de ras și after shave-ul celor care au ieșit din viața mea și au fost înlocuite de cele tinerești, cu miros proaspăt , ale fiului meu, transformat din copil în bărbat ; au început să se calce pe picioare cremele anti-rid , cu formule care de care mai sofosticate și mai mincinoase.. Doar oglinda a rămas aceeași. N-au reușit s-o subțieze nici desele lustruiri cu “Clin” și nici privirile mele la fel de des încruntate. Bun, veți spune voi, și prin ce este bizară oglinda ta din baie?
Prin faptul că, deși oglinda este, cum spuneam, neschimbată, ea îmi arată mereu un alt chip. Cel din zori, deși ușor șifonat de somnul curmat mult prea devreme, este optimist și încrezător. Oglinda însăși pare mai luminoasă, iar căutătura din ea – prietenoasă și plină de avânt. Ochii mei îi întâlnesc pe cei ai unui om care e gata să răstoarnă munți, să întindă punți și să lege suflete. Mi-e drag de el, deși îl compătimesc, în fiecare dimineață, anticipând ceea ce va întâlni în drumul său. Îi colorez, la repezeală, chipul cu un dermatograf care are mereu vârful bont, cu un ruj pe care-l nimeresc mereu cyclame ( spre exasperarea fiicei mele și probabil a multor altora, care evită însă sa se exprime), și cu niscaiva fond de ten, menit să-mi astupe pistruii și trecerea anilor. Îmi place chipul matinal pe care mi-l arată oglinda și mă despart mereu de el cu o oarecare durere, pentru că știu că , la intoarcerea acasă, bizara mea oglindă îmi va arăta cu totul altceva…
…Când revin, așadar, după orele de galere, oglinda îmi arată un cu totul alt personaj. Machiajul matinal discret a fost înghițit de tona de farduri așezate pe fața mea de make-up artistii de la TVR. Machiajul de televiziune este total diferit de cel de zi cu zi. Dacă veți da nas în nas cu o vedetă proaspăt ieșită de sub reflectoare, veți avea un șoc : arată ca un Tutankamon care încă mai mișcă….
O cu totul altă pereche de ochi mă privesc din aceeași oglindă. Și nu, nu oboseala a făcut horă în jurul pupilelor mele. Privirea e îmbibată de cele văzute peste zi, de oamenii urâți și răi, de care îmi împiedic mersul aproape în fiecare zi…Am fața căzută sub povara nu a GRAVITAȚIEI, ci a GRAVITĂȚII lucrurilor care se întâmplă în jurul meu. Nu există vaccin pentru asta. Mă demachiez , încercând să șterg de pe chip, cu dischetele din vată,nu numai culorile , ci și dezamăgirile cenușii ale zilei care trecut. Tristețea rămâne însă cuibărită între riduri și numai reîntâlnirea cu fiul meu sau dialogurile telefonice cu oamenii dragi mie reușesc s-o alunge de acolo…
Către seară, aceeași oglindă revine la sentimente mai bune: îmi arată un chip eliberat de balastul unei zile complicate, cu luminițele din priviri reactivate și purtând pe frunte ștampila încrederii că urmează un “mâine” care sigur va fi mai bun.
Mă despart, în fiecare seară de oglinda mea bizară, privind-o drept în ochii aceia căprui din mijlocul ei și întrebându-mă : oare mâine ce chip îmi va arăta, la schimb cu privirea mea somnoroasă?…

3 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Trebuie sa marturisesc ca nu am privit-o cu simpatie pe Marina. Mi-a parut falsa,rautacioasa,egoista….intr-un cuvin antipatica. Din presa de scandal am aflat fara a ma interesa persoana prea mult ,o femeie fara scrupule si alte amanunte care m-au facut sa ocolesc orice emisiune cu ea . Acum insa dupa ce urmaresc rubrica ei pot spune cit de grav m-am inselat…..de fapt Marina este o femeie de 10. Iarta-ma Marina, m-am grabit cu aprecierile…..am trecut superficial peste ce esti tu …..lasa-ma sa invat de la tine…..dintre noi doua eu am fost cea superficiala iar tu m-ai invatat aceasta revelatie….

    • Stați liniștită, nu sunteți singura. Suntem , de cele mai multe ori, grăbiți să judecăm oamenii dupa aparențe. Vă mulțumesc mult pentru cuvintele dvs.

  • SUFLETUL MARINA ,SUFLETUL CONTEAZA MAI MULT DECAT CHIPUL. PE EL TREBUIE SA L VEZI ! EL, SUFLETUL, SPIRITUL,TREBUIE SA FIE FARA RIDURI !!!!