Sănătate

Cercetătorii au întocmit un Top 5 al secretelor longevității, inspirându-se din experiența unor persoane care au trăit 100 de ani

Motto : «Stai cu fața către soare și nu vei mai vedea umbra” – Hellen Keller

Cercetătorii din întreaga lume au întreprins diverse studii, pentru a încerca să explice în mod științific cauzele longevității. În urma tuturor acestor cercetări, a fost întocmit un Top5 al acestor factori . Iată-l :

1. Păstrați o atitudine pozitivă
Viața noastră constă într-un nesfârșit șir de curse, în care nu există niciun câștigător. Iar gandurile negative au o influență mult mai mare decât ne-am imagina.
Starea. Mintea noastră ne influențează corpul . Oamenii fericiți trăiesc mai mult, iar viața lor este mult mai intensă.

2. Păstrați-vă simțul umorului
Viața e prea scurtă, pentru a o parcurge încruntați. Începeți să priviți ironic tot ceea ce vi se întâmplă, iar ironia vă va ajuta în multe situații. Râdeți mai mult și eliberați-vă de povara trecutului. Ăsta va fi leacul perfect pentru voi.

3. Trăiți cumpătat
Ne irosim, alergand după bunăstare. Către 40 de ani începem să simțim o deziluzie, oboseală, disprețul față de serviciul pe care-l avem, dar totuși ne continuăm cursa. Și pentru ce?!? Nu trebuie să încetați să visați. Trebuie doar să fiți cumpătați. Cu cât mai realiste vă vor fi țelurile, cu atât vă va fi mai simplu să le atingeți și să vă eliberați timp pentru a vă bucura de victorii.

4. Țineți-vă mintea în priză
Ocupați-vă mintea cu ceva anume. Începeți să rezolvați rebusuri. În secolul 21 nu mai reprezintă nicio problemă a-ți găsi o ocupație pentru creier. YouTube-ul este plin de diverse provocări. Ținându-vă creierul în priză, vă veți ajuta trupul să rămână cât mai multă vreme sănătos.

5. Țineți-vă trupul curat
Igiena are o mare importanță. Spălați-vă des pe mâini și respectați regulile elementare de igienă.

Sursa : cluber.com.ua

Uscatoare rufe