Femei de 10 Femeia hai-hui

Cele mai inedite rochii de mireasă

Nunta este pentru orice femeie ziua cea mai așteptată, iar alegerea rochiei de mireasă este cu siguranță o misiune complicată. Chiar dacă obiceiurile nu mai sunt respectate întru totul, clasica rochie albă de mireasă a rămas alegerea cea mai frecventă. Există însă îndrăgostiți care aleg să celebreze această zi specială într-un mod diferit. Site-ul BoredPanda.com ne prezintă cele mai inedite ținute de nuntă de pe Glob.

India

În cultura indiană, rochia de mireasă are culoarea roz sau roșu.

india
rani_in_silk Nigerian Bride

 

Nigeria

În Nigeria sunt peste 250 grupuri etnice și peste 500 dialecte. Ca urmare, ceremoniile de nuntă diferă și ele în funcție de regiune, religie și apartenența etnică. Indiferent însă de aceste aspecte, miresele poartă de obicei culori vii.

bellanaija.com
bellanaija.com

Ghana
Nunțile tradiționale în Ghana sunt pline de culoare, iar fiecare familie poartă haine care se asortează cu ținutele mirilor.

akiboatimpressions
akiboatimpressions

Mongolia

agenciazvezdenpraznik.blogspot.com
agenciazvezdenpraznik.blogspot.com

Japonia
La o nuntă tradițională, mireasa poartă de obicei un kimono alb, care simbolizează puritate și castitate. După ceremonia oficială, mireasa se poate schimba într-un kimono roșu, care reprezintă norocul.

Lan Phan
Lan Phan

Scoția
Bărbații îmbracă tradiționalul kilt, moștenit de la familia sa, iar după ceremonie, mireasa poartă un șal în culorile familiei soțului pentru a marca trecerea în familia lui.

im_jessica_oh
im_jessica_oh

Gora (Regiune între Kosovo și Macedonia)
Mireasa este adusă pe un cal alb. Poartă o eșarfă și o umbrelă decorată special în cadrul festivităților de nuntă.

Faton Ademi
Faton Ademi

China
În China, roșul simbolizează norocul și ține spiritele rele la distanță. Nu este așadar nici o surpriză faptul ca ținutele tradiționale de nuntă sunt aproape în întregime roșii.

bridaltrendasia.com
bridaltrendasia.com

Peru
Culorile alese sunt aprinse, iar ținutele de nuntă contin: pelerine țesute, pălării ornate cu ciucuri, poncho.

Jacek Kadaj
Jacek Kadaj