Femei de 10

Anca Bucur, de patru ori campioană mondială la fitness: “Văd partea bună a lucrurilor şi mereu găsesc puterea să merg mai departe”

Anca Bucur face parte, fără îndoială, din acea categorie de femei (indiscutabil, de 10!) după care până și noi, celelalte, întoarcem capul, rostind un sincer WOW! Pentru că Anca e frumoasă de pică, are un trup ce pare fi sculptat de zei, și știe a-l folosi atât de dibaci, încât a reuşit, cu ajutorul lui și, e drept, al unei munci de Sisif, o performanţă unică pentru un sportiv român: patru titluri mondiale în lumea fitness-ului! În 2011, Anca a devenit, pentru prima dată, Miss Fitness Universe, după ce a impresionat juriul, remarcându-se între alte 100 de concurente din întreaga lume. Da, știu că am reușit să vă impresionez, din păcate așa e la noi, la români, despre oamenii care merită cu adevărat se vorbește foarte puțin. Iar ei, oamenii precum Anca, ar trebui arătați cu mândrie tuturor, ar trebui scoși mereu în față, pentru a le servi drept model copiilor noștri.

Printre cele mai prestigioase titluri câștigate de Anca se numără: locul întâi la Miss Fitness Universe Florida USA, locul doi la Miss Fitness imageAmerica World Championship Las Vegas, Locul doi la la Paris Fitness Europe si la Rome Fitness Europe și locul întâi la Miss Fitness Universe Miami, categoria profesioniști.
Din 2014 Ancăi i s-a alăturat una dintre cele mai mari companii de pe glob – HERBALIFE (Campion la campion trage!?) care își sprijină “ambasadorul” (căci Anca a fost investită în aceasta funcție onorabilă) în optimizarea programului de nutriție, ca fiind o importantă parte din pregătirea pentru concursurile internaţionale la care participă.
Spusă în câteva cuvinte, viața Ancăi Bucur sună cam așa: a făcut gimnastică la Deva de la 8 ani și a fost componenta lotului național. După ce s-a retras din sportul de performanță, a devenit instructoare de aerobic și a urmat Facultatea de Educatie Fizica și Sport. Viața n-a ținut-o însă departe de concursurile internaționale și, mai ales, de podiumul învingătorilor. Celor care o iscodesc cu privire la cheia succesului ei, le răspunde simplu: lucrurile bune vin atunci cand muncești mult și îți dorești din tot sufletul. Este, de fapt, o definiție a Ancăi. Restul elementelor, vă las să le descoperiți într-un interviu de suflet, pe care Anca l-a acordat cititoarelor noastre. Așa, ca de la femeie de 10, la femei de 10!

Marina Almășan: – Unde și când a început drumul spre glorie?

imageAnca Bucur: – Drumul spre glorie a început cu siguranță în momentul în care mama mi-a descoperit talentul şi m-a întrebat dacă vreau să merg la cursuri de balet. Asta se întâmpla la vârsta de numai 3 ani, în orașul natal Târgu-Mureş. Apoi au urmat anii petrecuți la școala de gimnastică de la Deva. Aşa au venit şi primele competiții şi medalii în gimnastică aerobică. Mulţi ani de muncă, sacrificii şi antrenamente intense. Toate astea pentru un singur vis, unul măreț: să devin o campioană.

M. A.: – Deci acesta era visul tău de copil, să înțeleg. Cum au evoluat dorințele tale în timp?

A.B.: – Eram fascinată de gimnastică, de ceea ce se vedea la televizor, şi tot ce îmi doream era să devin şi eu într-o bună zi o campioană. Anii petrecuți în sala de antrenament şi disciplina pe care am avut-o, m-au adus azi în punctul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna.

M.A.: – Pare atât de simplu, și de fapt ai avut atât de mult de muncit pentru asta! Nu cred că vreau să știu cum arată o zi de rutină, din viața Ancăi Bucur! Mai ai timp și de viață privată? Cum arată ea?

A.B.: – Bineînţeles. Muncesc foarte mult, dar abia aştept să îmi petrec imagetimpul cu soțul meu, chiar dacă avem la dispoziţie o oră sau o zi. Ne bucurăm de orice moment împreună şi ne plac lucrurile simple. În funcţie de programul pe care îl avem, facem diferite activități, călătorim sau ne plimbăm în natură. Oricât de încărcat îmi este programul, preţuiesc timpul petrecut cu cei dragi, iar ei imi înțeleg şi respectă activitățile, la fel cum o fac şi eu.

M.A.: – Capul bărbaților se întoarce în mod automat după femeile frumoase. Ce alte calități crezi că ar trebui să întrunească o femeie de 10?

imageA.B.: – Mi-e greu să definesc femeia de 10, dar câteva calități pe care le-am avut ca exemplu şi le-am pus pe primul loc şi pentru mine sunt: naturaleţea, originalitatea, simţul umorului, încrederea în forțele proprii, sensibilitatea şi capacitatea de a asculta şi de a învăţa permanent.
M.A.: – Este o descriere care ți se potrivește perfect! Care crezi că sunt, obiectiv vorbind și lăsând modestia deoparte, punctele tale forte?
A.B.: – Mă consider un om optimist şi puternic. Văd partea bună a lucrurilor şi mereu găsesc puterea să merg mai departe. Asta m-a ajutat să devin un om independent şi împlinit.

M.A.: – Dar punctele slabe?

A.B.: – Sunt un om sensibil şi uneori asta mă scoate din ritm. Încă lucrez la acest aspect 🙂

M.A.: – Nu cred să existe ceva ce nu ți-a reușit, atunci când ți-ai imagepropus! Eu mă reîntorc la fizicul tău de invidiat. Felul perfect în care arăți se datorează, fără îndoială, redutabilei echipe “mama + Mama Natură”. Ce ai mai adăugat tu însăți, în timp?
A.B.: – Nu consider că arăt perfect, pur şi simplu am grijă de mine şi mă iubesc aşa cum sunt. Ceea ce transmiți este foarte important şi mă bucur că am reuşit să inspir mai multe persoane să adopte un stil de viaţă activ şi sănătos.
Revenind la întrebarea ta, răspunsul este: 26 de ani de sport şi un stil de viaţă echilibrat şi sănătos!

imageM.A.: – Ei, cu stilul de viață echilibrat să zicem că am putea ține pasul cu tine, dar cei 26 de ani de sport… i-am cam ratat! Mai mult, noi, femeile de carieră, ne tot plângem că nu prea avem timp să ne ocupăm de felul în care arătăm. De multe ori, femeile cer ajutorul chirurgilor plasticieni, pentru a arăta bine. E mai rapid, chiar dacă doare și costă. Deții vreo formulă magică, în măsură să ne economisească banii și să înlăture suferința?

A.B.: – Ai zis bine: “e mai rapid”. E un proces de durată lungă şi necesită multă implicare şi determinare, de aceea sunt foarte puţini cei care reușesc. Nu dețin nici o formulă magică, pur şi simplu îmi place să am grijă de mine, fără să trec pe la chirurg şi mă accept aşa cum sunt. Sportul şi echilibrul în viaţă, cât şi în alimentație, aduc încredere, stare de bine şi implicit forma fizică dorită. Ingredientele “secrete” pe care le folosesc sunt: mișcare, alimentație sănătoasă, suplimente de calitate, echilibru în viaţa personală şi recunoștință pentru ziua de azi 🙂 .

M.A.: – Ai rostit cuvântul magic “suplimente”. In CV-ul tău apare o mențiune interesantă: Ambasador Herbalife. Vorbește-ne despre această… țară fabuloasă ? și despre misiunea ta oficială.

A.B.: – Un sportiv de performanţă are nevoie de nutrienți de calitate şiimage vitamine, acestea neputând fi consumate doar prin alimentaţie. Nu am nici o misiune, sau cel puţin nu o numesc aşa. Prin ceea ce fac am reuşit să îi inspir pe cei din jur, iar produsele Herbalife le folosesc pentru că mă ajută să ţin ritmul programului pe care îl am, oferindu-i corpului meu nutrienții şi vitaminele de care are nevoie. Doar folosind produsele şi având rezultate, îi poţi îndruma pe ceilalți.

M.A.: – Bănuiesc că ai fost “investită în funcție” pentru că ești cel mai devotat utilizator al produselor HERBALIFE. Care ți se potrivesc cel mai mult?

A.B.: – Herbalife este sponsorul meu oficial în nutriţie, furnizându-mi produse de calitate, care mă ajută să rămân un antrenor sănătos şi puternic şi un sportiv de talie mondială. Folosesc multe produse şi nu aş putea spune care sunt preferatele mele. Nelipsite sunt multivitaminele, calciul, băuturile hipotonice (Hydrate şi CR7 Drive), shake-urile Formula 1 şi Rebuild Strenght din Gama Herbalife24 – Nutriția campionilor, gustările Herbalife (batoane proteice şi boabe de soia). Nu în ultimul rând, folosesc gama de produse pentru îngrijirea tenului, Herbalife Skin. Îmi place să am tenul proaspăt şi curat, iar loţiunea tonică energizantă pe bază de plante din gama Herbalife Skin se numără printre preferatele mele şi se întâmplă să o folosesc chiar de mai multe ori pe zi. După fiecare duş folosesc loţiunea de corp cu aloe de la Herbalife, iar seara adaug şi uleiurile de cocos, preferatele mele. În opinia mea, toate acestea formează un pachet complex pentru mintea şi corpul meu.

imageM.A.: – Să știi că am notat cu mare atenție! Iar de notițele mele se vor bucura multe cititoare ale site-ului nostru. Și, că veni vorba, în final, pentru că suntem un site pentru femei, îți voi pune întrebarea care a făcut istorie în România anilor ’90, când probabil tu erai foarte mică : “Dar cu dragostea cum stai?” Suntem curioase să-l cunoaștem pe bărbatul care te-a cucerit! Parcă ziceai ceva, la un moment dat, de soțul tău?

A.B.: – Sunt trei ani de când am devenit soție şi sunt extrem de fericită. Nu am încercat niciodată să definesc iubirea sau bărbatul ideal. Eu sunt o persoană foarte profundă, simt profund. De aceea cred că pentru mine iubirea înseamnă în primul rând COMPLETARE. Asta am găsit şi la soțul meu: persoana care m-a completat şi care a acceptat să construiască, să învețe şi să asculte, la fel cum am făcut şi eu, iar timpul ne-a confirmat că … asta e dragoste!