Diverse

Cele 7 fraze tipice ale mincinoșilor din jurul nostru

 

Cu toții știm povestea lui Pinocchio, băiețelul acela din lemn, al cărui nas creștea, puțin câte puțin,  de fiecare dată când spunea cate o minciună. În zilele noastre, mincinoșii trec de obicei neobservați. Este foarte greu să-i depistăm . Unii dintre ei sunt doar niște mincinoși nefericiți, alții însă sunt adevărați maeștri în micniună. Suntem , oare, neputincioși în fața unor astfel de persoane? Ca să putem stabili dacă o persoană spune sau nu adevărul, nu trebuie decât  să ne concentrăm asupra  frazelor pe care aceasta le spune.

Iata 7 dintre cele mai uzuale :

  1. „Lucrul acesta nu poate fi demonstrat”

In mintea lor, aceste persoane au făcut o greșeală care, după cum cred ei, nu poate fi demonstrată si de aceea ele tot continuă să se îndreptățească.

2. „Nu stiu mai multe despre acest lucru”

Dacă cineva încearcă să ascundă informația, își va cântări cu atentie  toate cuvintele. Să fim foarte atenți la ceea ce rostește o astfel de persoană, căci poate minți sau ascunde ceva.

3. „Nu mai țin minte acest lucru”

Pierderea memoriei este ceva tipic pentru mincinoși. Acest truc îi ajută să mintă mai departe. Dacă am întreba ce anume ține minte, un mincinos ar inventa, cu siguranță,  o nouă minciună.

4. „Nu știu despre ce vorbești”

Asadar, o negare directă. Unul dintre trucurile mincinoșilor este să nege totul, nouă fiindu-ne foarte greu să-i determinăm  să își recunoască vina.

5. „Mă învinuiești pentru ceva?”

Vai, ce  inocent, dar și batjocoritor este un astfel de mincinos! O face doar ca să ne simțim noi ca niste  proști. Mincinosul trece astfel la modul defensiv, iar conversația își schimbă direcția.

6. „De ce avem nevoie sa știm asta?”

Ca să evite răspunsul la întrebările noastre, mincinosul răspunde cu o altă întrebare. El va  face totul ca să nu ne răspundă direct și să nu îi mai punem alte întrebări.

7. „Chiar crezi că aș fi putut face așa ceva?!?”

Iata cum mincinosul se dă victimă, astfel încât , până la urmă, tot noi să ne simțim vinovați că l-am luat la întrebări! 

Asa ca, doamnelor, vigilență maximă! 

Sursa : cluber.com.ua