Diverse

Cei mai buni lideri sunt…femeile!

“Muierile” sunt privite, în general, cu scepticism, mai ales în business. Lumea le consideră “slabe”, fără o gândire strategică, pline de complexe și, în plus, instabile din punct de vedere emoțional. . Însă studiile îi vor dezamagi pe cârcotași : trebuie să recunoastem că , în business spre exemplu, femeile sunt mult mai performante decât unii bărbați, care se cam culcă pe urechea statutului lor de “monopol”.
Haideți să detaliem incontestabilele calități de lider ale femeilor din business ( si nu numai) :

1. Atenția la detalii. Bărbații sunt setați să privească lucrurile global și nu local, ceea ce le diminuează, de multe ori, eficiența. Femeia este capabilă să observe fiecare mic detaliu, atât la sine, cât și la colegi și la partenerii săi de dialog.

Capacitatea de a comunica. Da, femeile nu sunt invitate la întâlnirile informale, “la o bere” , ale bărbaților,acolo unde se tranșează multe dintre afaceri; însă ele reușesc să obțină informații prețioasede la persoanele “utile” chiar și în alte circumstanțe. Și o vor face delicat, fără ca cei din jur să observe. Această artă bărbații nu o stăpânesc. Da , ei știu să vorbească frumos, să direcționeze frazele exact catre creierul interlocutorului, însă femeile pot sa si tacă : o singură privire plină de întelesuri, a femeii, și partenerul de afaceri va semna imediat documentele de pe masa tratativelor, acceptând condițiile pe care ea tocmai i le-a impus.

Istetimea. Da, femeile nu se descurca , poate, să rezolve abrupt problemele globale, însă pe cele locale le pot rezolva magnific. O femeie- tactician poate deveni o concurență periculoasă pentru orice bărbat.

Responsabilitatea. Femeile sunt mult mai responsabile decât bărbații – și acesta este un fapt verificat în practică. Pentru un bărbat, tergiversarea unui termen de execuție nu este ceva neobișnuit. Femeile încep să se framânte , să caute soluții lentru rezolvarea la timp, iar tergiversările, daca totuși există, sunt exclusiv din motive obiective.

Nivelul de încredere. În bărbați, da, poți avea încredere, însă dacă îți alegi ca partener de afaceri o femeie, poți avea o incredere desăvârșită. Bărbaților le place să se laude cu realizările lor, să-și sublinieze importanța în viața companiei. Femeile nu sunt așa. Ele își îndeplinesc discret obligațiile profesionale, stiind perfect locul pe care-l ocupa în cadrul companiei. E-adevărat că ele și țin mai mult la poziția lor, pentru că, femeie fiind, găsirea unei alte alternative nu este chiar atât de simplă.

Așadar, pot, oare femeile să conducă mari companii? Fără discuție. Din păcate, stereotipurile sunt încă mult prea puternice, în mințile noastre. Dar viiitorul va schimba radical acest lucru, veți vedea!

Sursa : shakkar.livejournal.com