Nutriție

Ce să mănânci seara, ca să nu te îngrași?

Alarm clock and plate with cutlery . Concept of intermittent fasting, lunchtime, diet and weight loss

În realitate, trebuie să mănânci atunci când stomacul e gol și te încearcă senzația de foame. N-are importanță ce oră este : poate fi ora 18, poate fi ora 23. Singurele lucruri la care trebuie să fiți atente sunt : CE mâncați și CÂT mâncați.

Mituri despre cină

Ideea potrivit căreia mâncarea consumată seara nu se digeră întrucât sistemul digestiv intră în repaos, nu este întru totul adevărată. Un organism sănătos poate digera mâncarea, indiferent de ora la care este consumată.

Fiecare din noi are un regim de viață diferit. Intrebarea care se pune este însă : avem oare nevoie de energie noaptea, după ce mergem la culcare, dacă orice altă activitate a noastră sistează? Însă dacă nu aveți probleme cu greutatea , ora din zi nu are nicio importanță.

Ce să mâncăm seara, ca să nu ne îngrășăm?
Răspunsul la această întrebare depinde de starea de sănătate. Pentru unii, varianta ideală de cină ar putea fi macaroane din cereale integrale cu carne, iar pentru alții – legume gătite la aburi și file de pește.
Teoretic, seara este bine să alegem mâncăruri pe bază de legume și să le combinăm cu proteine nu foarte grase. Spre exemplu : piure de legume cu brânză Mozarella.
De asemenea, puteți opta pentru o branză de vaci slabă, cu legume proaspete sau o mâncare de mazăre.
Cu toate acestea, pentru sportivii, care în prima parte a zilei obișnuiesc să se antreneze, seara devine momentul ideal pentru hidrocarburile complexe : macaroanele integrale, orez, hrișcă și alte astfel de combinații
Nu este indicat să mâncați fructe, la culcare, dacă vreți să slăbiți. Ele nu vă vor sătura, în schimb veți acumula mult zahăr, pe care nu veți reuși să-l consumați, în timpul nopții.

Sursa : kolobok.ua