Ea și El

Ce să faci dacă soțul tău e leneș?

Nu vă veți supăra, sperăm, dacă vom atinge astăzi problema …leneșilor. Mai precis, a leneșilor din viața noastră!

Ai un soț leneș și „absent”. Ar putea fi din cauza faptului că traversează o perioadă nefastă la serviciu sau este pur și simplu un trântor, căruia nu-i place să muncească și vrea să trăiască pe spinarea ta. Cum să te descurci cu o astfel de situație? Află mai jos!

Există o astfel de categorie de bărbați : bărbații-paraziți. Iar dacă nu te-ai prins din prima că în alesul inimii tale zace un trântor înăscut, e necesar să accepți acest lucru și să înveți să acționezi conform unei scheme precise : fie să încerci să-l schimbi, fie să scapi de el!

Categorii de bărbați-puturoși

1.Victima crizei economice
Bărbații rămași  fără servici și, prin urmare, și fără bani, își găsesc explicații pentru lenea lor . Da, economia traversează într-adevăr o perioadă dificilă, dar nu poți sta tolănit pe canapea, așteptând să-ți vină din cer cine știe ce ofertă tentantă de la o companie puternică. Există si posibilitatea ca soțul tău să te aburească, spunându-ți că a fost nevoit să-și dea demisia pentru că șefii nu-i împărtășeau inițiativele strălucitoare și-i puneau bețe-n roate. Există o mulțime de pretexte pentru lene.

2. Leneșul obișnuit
Când îl suni de la serviciu, de regulă pe la ora 10, îți răspunde mai tot timpul cu o voce somnoroasă, căci i-ai întrerupt probabil un vis frumos. Activitățile lui preferate sunt jocurile pe calculator, meciurile de fotbal și răscolitul Facebookului. Este atât de leneș, încât nu-i place nici măcar să schimbe sulul de hârtie igienică, atunci când se termină. Nu mai vorbim de aruncatul gunoiului. Dacă ar putea, ar mișca lucrurile din loc cu ajutorul telepatiei, însă deocamdată acest lucru nu-i reușește.
3. „Baronul Muchausen”
Soțul tău este, fără îndoială, un om talentat și nu caută căi ușoare în viață. El a decis să devină actor, cântăreț, pictor sau scriitor și nu-și poate permite să fie copleșit de banale treburi casnice. Acest tip de leneș muncește doar din când în când și are darul de a dispărea câteva zile din peisaj. Îi plac prietenii și, de cele mai multe ori, băutura. Ție, e gata oricând să-ți servească gogoși. Fii foarte atentă dacă ai de a face cu un astfel de specimen.
4.Bărbatul „prezent” în gospodărie
E atât de drăguț, grijuliu, sincer și în plus, un iubit foarte tandru. Pur și simplu nu-ți vine să-l implici în plata ratelor și a celorlalte cheltuieli ale casei. Este posibil să nu-ți placă faptul că îți dă voie ție să fii liderul în cuplu.

Gândește-te bine : soțul tau îți permite să-l susții financiar doar în momentele dificile, sau are nevoie de banii tăi chiar și pentru cele mai simple cumpărături? Nu cumva ai de a face, de fapt, cu un leneș?

Ce ai de făcut, dacă ai un soț leneș?

În primul rând, să încetezi să-i mai dai bani de buzunar! Poate, în mintea ta, crezi că-l ajuți, doar îl iubești și până la urmă își va găsi el un rost în lume…Coboară, te rugăm, cu picioarele pe pământ!

În realitate nu numai că nu-l ajuți, dar îl și împiedici să devină un om independent. Ajutat în permanență, el n-o să evolueze niciodată.
Vorbește cu el ca și cu un om mare ( ceea ce și este, de fapt!). Povestește cât de greu îți este. Acest lucru poate să ajute, sau nu. În orice caz, a pune punctul pe „i” este absolut necesar, pentru voi amândoi. Dacă însă soțul tău a luat decizia de a deveni „casnic”, va trebui să te resemnezi : la urma-urmei, nu e rău ca atunci cand vii de la serviciu, cineva să fi făcut ordine în casă si să fi pregatit un prânz gustos!

Sursa: signorina.ru

Surse foto: 24tv.ua, personallife.ru, deti.mail.ru

Publicitate