Ea și El

Cine nu e “de tine”, nu va fi al tău niciodată.

 

Până mai deunăzi, trăiam cu impresia că, dacă într-o relație ceva nu merge, trebuie să “lucrezi” la asta.. Că trebuie să te analizezi, poate să îndrepți câte ceva, apoi să-ți asculți partenerul, să ții cont de ceea ce-și doreste el. Ajunsesem chiar să văd în toate astea un prilej de dezvoltare personală. Cum altfel? Doar de la fiecare om avem de învățat câte ceva! Bunăoară, dacă cineva spune că esti egoistă, îți vine să sari în sus și să te dai peste cap pentru a-l convinge că NU! nu e deloc așa, și că tu de fapt te gândești doar la celălalt! Dacă cineva te consideră o carieristă, intri în panică, întrebându-te dacă nu cumva, într-adevăr, succesul tău profesional ar putea deveni nociv în plan personal.. Apoi, dacă un bărbat îți spune că-i plac femeile naturale, nefardate adică și care poartă încălțăminte sport, sigur vei evita să te machiezi atunci cand știi că vă veți întâlni și vei purta niște încălțări care nu-ți plac, doar ca să-i faci lui plăcere. La un moment dat vei constata că toate prietenele tale au devenit niște “proaste” și că tu însăți ești, pentru el, “fana unor seriale imbecile și a unor emisiuni pentru oligofreni”.
Și să știi că în toate astea nu e deloc vorba de dezvoltare personală. Nu, nici gând!

Toate astea sunt efectul influenței acelui bărbat asupra ta și asta pentru că stai foarte prost cu stima de sine și pentru că-i permiți să te manipuleze… De la fiecare om avem câte ceva de învățat? Ok, ai învățat, ai acumulat experiență și, cunoscându-te mult mai bine pe tine însăți, ai pornit mai departe. Dar înainte de asta, sper că ai observat că partenerul tău ți-a pus ție în cârcă toate complexele sale și toate așteptările?!?… Așa că…hai să-l lăsăm mai întâi pe el să se vindece!
De ce spun toate astea? Pentru că, dacă într-un anumit moment dat al relației voastre, înțelegi brusc că ai ceva de îndreptat la tine sau ceva “de construit”, atunci la naiba cu bărbatul respectiv! Nu e pentru tine! Si abia aici trebuie să faci uz de voința pe care o ai : ca să o termini cu el, pe loc! Fie vei fi acceptată așa cum ești, cu toate bunele și relele tale, fie..valea! Altul la rând!
..În ceea ce privește crizele în cuplu, da, există și așa ceva! Numai că este o mare diferență: una e să polemizați pe tema: cum anume se pune pasta pe periuța de dinți, și alta e să analizați care dintre voi trebuie să se schimbe, să devină “mai bun”. În primul caz, e o chestiune de comportament si de viață în doi, iar în al doilea – de diferențe de personalitate și nepotrivire de caracter. Iar aici, daca nu există de la început armonie, ea nu va mai apărea niciodată!

Sursa : creu.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate