Femei de 10

Cătălin Botezatu și steaua sa norocoasă

Ne-am cunoscut acum douăzeci de ani. El, manechin la Casa de Moda Venus, eu abia intrată pe ușa acelei instituții prestigioase. Au urmat anii de glorie, când am pășit amândoi pe podium, am călătorit cu prezentări de modă prin lume și am cimentat o relație de prietenie care se bazează pe respect reciproc.

Indiferent de hachițele fiecăruia, facem ce facem și ne ajutăm unul pe altul. Nu a existat vreodată o situație în care Cătălin să mă refuze. Și vice-versa este valabil.

Îmi aduc aminte de momentele în care râdeam împreună sau când ne apucam serios de un proiect. Am ajuns până-n Asia și am descoperit un om sensibil la frumos, la artă, cultură, natură și vulnerabil la religia budistă.

savuica3Cătălin este asemeni unui copil, care se bucură de tot ceea ce îi iese în cale. Bineînțeles, că un copil, poate să bată din picior și să strige că i s-au furat jucăriile. Dar din astea, avem cu toții. Important este că, la sfârșitul zilei, este acolo, alături de tine, pe baricade.

Am trecut prin multe împreună dar acum vă semnalez doar evenimentele pe care le-am realizat recent.

savuica4Unul, de suflet, organizarea petrecerii de ziua Zinei Dumitrescu. Cătălin a făcut o paradă de modă avându-ne ca protagoniste, pe noi, manechinele anilor ’90. M-am uitat “cu groază” la ținutele lui extravagante, sexy și la pantofii cu tocuri de 12 cm. “Cătălin, mă doare spatele, am spondiloză lombară, am bătături la două degete de la picioare și nu mai sunt atât de slabă!”. Nimic! S-a uitat la mine, fioros și mi-a spus răspicat: “Săvuico, treci în rochie și nu mai comenta. Tu numai a babă nu arăți așa că nu te mai comporta ca una”.

În fața a peste 150 de invitați, foste manechine, fotografi, presă, echipa de la TVR a emisiunii Ceaiul de la Ora 5 și artiști care au venit să-i cânte Zinei Dumitrescu, am pășit din nou pe scenă, împinsă de la spate de un Cătălin amuzat de toată situația. Pentru că noi punem suflet în ceea ce facem. Pentru că suntem perfecționiști dar simțim plăcerea și pasiunea în fiecare lucru pe care îl facem.

savuica2Al doilea eveniment, care a urmat fix la două zile, a fost organizat la Centrul Rus de Cultură și Știință din București, cu ocazia prezenței unei delegații de la Sankt Petersburg pentru a promova cultura dintre cele două popoare. Cine altcineva putea să șocheze, în bine, publicul spectator decât Cătălin?

În urma discuțiilor purtate cu organizatorii ruși, le-am povestit de colecția couture, prezentată de Cătălin la savuica1Săptămâna Modei de la New York, inspirată din istoria țarilor. “Țarina” semnată Cătălin Botezatu, este interpretarea personală prin trei tablouri: Puritate, Pasiune și Progres, reinventând povestea Rusiei printr-un melanj de materiale extravagante, cusute manual, urmărind linia corpului prin drapaje strălucitoare, machiaj și coafuri complexe realizate de Mirela Vescan și Laurent Tourette. Colecția a smuls ropote de aplauze și promisiunea din partea Președintelui Asociației Designerilor din Sankt Petersburg că îl va invita pe celebrul creator român ca să își prezinte colecția în centrul vechii capitale a Rusiei.

Pe video blog-ul meu am captat în imagini aceste două evenimente, legate prin cordon ombilical de o prietenie ce promite și alte proiecte frumoase în viitor.

http://danasavuica.ro/tarina-by-catalin-botezatu/

http://danasavuica.ro/la-multi-ani-zina/