Sănătate

Cât timp poate rezista coronavirusul în locuințele noastre? – răspunsul vine de la o somitate medicală a Rusiei

Cel mai importnat pneumolog al Ministerului rus al sănătății, dr. Serghei Avdeev, a anunțat că perioada de viață a coronavirusului în locuințele noastre este de până la 4 zile – citează gazeta.ru . În această perioadă, locul unde trăiește un pacient diagnosticat pozitiv este foarte periculos pentru contaminare. În acest loc trebuie să se afle doar bolnavul și nimeni altcineva.
După însănătoșirea pacientului, atunci când el încetează să mai împrăștie în jur bacterii, coronavirusul moare de la sine, spre deosebire de alți viruși care au spori ce rezistă ani întregi, Coronavirusul are zilele numărate.
Specialistul în geriatrie al aceluiași Minister, dr. Olga Tkacheva, recomandă ca, după însănătoșire, în casă să aibă loc o curățenie generală. Medicul observă în același timp că, în timp ce bolnavul se află internat în spital pentru tratament, virusul are, de regulă timp să dispară din locuință. “Staționarea coronavirusului pe suprafețe nu este îndelungată. Maxim de 3 zile, pe cele din plastic. Iar atunci când vă apucați de curățenia generală, n-ar fi rău să folosiți mijloace antiseptice” – declară specialista.

Sursa : ria.ru
Sursa foto: religion.elconfidencialdigital.com