banner marshal garden
Modă

Carolina Herrera impresionează prin eleganță la 80 de ani

Carolina Herrera

Dacă „little black dress este legată de Hubert de Givenchy, numele Carolinei Herrera este asociat cu ”cămașa albă”. Ea este cea care a învățat femeile din lumea întreagă cum să facă dintr-o bluză albă un accesoriu elegant, care poate fi purtată atât cu o pereche de jeanși cât și în combinație cu o fustă spectaculoasă.

La cei 80 de ani împliniți în luna ianuarie, Carolina Herrera impresionează prin eleganță. ”O femeie trebuie să fie grațioasă, și nu să încerce să pară mai tânără arătând ridicol. Văd foarte multe femei pe stradă care, de la spate arată frumos, cu părul lung și rochii drăguțe, dar când se întorc – sunt așa îmbătânite și demodate!”

Printre cei mai cunoscuți clienți ai săi s-au numărat Jackie Onassis, prima doamnă Michelle Obama dar și Nicole Kidman sau Renee Zellweger la premiera filmului Bridget Jones.

”Nu pot să îmi ascund vârsta, pentru că toată lumea știe câți ani am. Am apelat la puțin Botox, de ce nu? Cred cu tărie în aerul proaspăt și curat al tenului. Să îți creezi propriul stil este crucial după o anumită vârstă”, spune Herrera.

”Nu cred în trenduri pentru că este ca și cum ai purta uniformă. Este la modă ceva, și brusc, toată lumea poartă acel lucru. Cu moda, trebuie să îți păstrezi individualitatea și să arăți diferit de restul lumii. Niciodată nu mi-am dorit să arăt ca celelalte femei. Întotdeauna am vrut să arăt ca mine.”

Secretele Carolinei Herrera pentru un stil fără vârstă

Cunoaște-ți stilul

Când ajungi la o anumită vârstă, trebuie să ai grijă cu ce îți stă bine. Trebuie să îți dezvolți propriul stil. Nu este vorba doar despre ce haine porți, ci despre cum le porți. Nu mai poți purta la 50 ce purtai când aveai 20 de ani. Moda este ceva magic. Se schimbă tot timpul, deci trebuie să te schimbi și tu.

Un must-have

Cel mai bun lucru pe care o femeie îl poate cumpăra pentru ea este o oglindă întreagă. Este foarte important să vezi ce lipsește sau ce trebuie adăugat pentru un look complet.

Întotdeauna…

Investește într-o cămașă albă. Le-am adorat întotdeauna. Le port atât la o ținută casual cât și ca parte a unei ținute de seară. Sunt scutul meu de apărare.

… și niciodată

Fuste scurte. Fustele scurte sunt pentru adolescente. La fel bikini, la care am renunțat pe la 40-50 de ani. Și nu port jeanși. Nu am vârsta potrivită pentru ei. Blugii sunt pentru tineri. La vârsta mea caut ceva nou.

Mânecile

Mânecile conturează ținuta unei femei și dau greutate unei ținute. Poți avea cea mai sofisticată rochie cu aplicații în partea de jos, dar când te așezi la masă, totul dispare.

Negru este plictisitor 

O dată cu înaintarea în vârstă, femeile se simt mai sigure purtând negru. Dar în timpul zilei, este nepotrivit. Devine un fel de uniformă. Nu mă deranjează o rochie de seară neagră, dar în timpul zilei prefer să port ceva colorat.

Găsește-ți un croitor bun 

Așa cum spuneam, trebuie să ai propriul stil. Iar dacă ai de făcut mici modificări, atunci trebuie să apelezi la cine trebuie. Iar banii cheltuiți pentru retușuri sunt bani cheltuiți inteligent.

Păstrează-ți misterul

Un decolteu moderat poate fi sexy, dar să arăți prea mult? Să fi aproape goală? Nu este bine. O femeie trebuie să își păstreze misterul.

Adaugă puțină strălucire 

Bijuteriile sunt alegerea ideală pentru a adăuga lumină feței. Eu port întotdeauna cercei. De asemenea, colierul cu perle conturează perfect ținuta.

Apelează la Botox

Cred cu convingere, că indiferent de vârstă, trebuie să avem grijă de ten. Merg la o persoană foarte pricepută și îmi face tratamente cu botox. Dar nu cred în schimbările radicale. Văd unele prietene și îmi spun: ”Ce s-a întâmplat cu buzele lor?” Dacă nu te-ai născut cu buzele cărnoase, de ce îți dorești să le ai mari? Vei arăta precum un clovn.

Fă o schimbare

La o anumită vârstă, consider că părul scurt se potrivește mai bine femeilor. Nu cred că părul lung până la umeri arată bine.

Și nu în ultimul rând…

Nu este nimic rău să îmbătrânești. Rău este dacă încerci să oprești procesul. Ai încredere în tine și în stilul tău. Poartă ce ți se pare frumos. Dacă îți este greu să te hotărăști, cere părerea unei persoane în care ai încredere și care îți va spune părerea sa sinceră.

Nu trebuie să fi o victimă a modei și nu trebuie să te îmbraci bătrânicios. Poartă haine care se potrivesc  personalității tale, indiferent de vârsta pe care o ai.

Iar la o anumită vârstă, nu mai poți fi timidă.

Și eu am fost timidă. Dar gata! Ar fi ridicol la vârsta mea. Lasă personalitatea să se exprime!

Sursa: dailymail.co.uk

Femei de 10 pe Facebook