banner marshal garden
Timp liber

Când frumoasele se îndrăgostesc de bestii

Belle este o tânără frumoasă și visătoare, romantică, pasionată de literatură. Pentru a-și salva tatăl, prizonier în castelul deținut de o Bestie oribilă, Belle decide să renunte la libertatea sa și să se ducă în imagelocul tatălui său, în castel. Incetul cu încetul, Belle începe să descopere sufletul sensibil al Bestiei și neîncrederea lasă loc dragostei. Aici Belle descoperă legenda prințului arogant asupra căruia a fost aruncat un blestem teribil, căruia se pare că numai ea îi poate pune capăt.

Ați văzut cu siguranță filmul, apărut pe piață în 1991, acum fix un sfert de secol. Chiar dacă este vorba de o producție animată, marca Disney, nu credem să existe adult, care vizionând filmul în calitate de părinte însoțitor, să nu fie adânc marcat de frumoasa poveste de dragoste, imaginată de scenariști. Emoționantă este și melodia de generic a poveștii animate. „Frumoasa și bestia” este un cântec purtând imagesemnătura compozitorului Alan Menken și a textierului Howard Ashman. Cei doi au răspuns, de fapt, comenzii producătorilor filmului, dar…au dat lovitura! Celebra melodie a fost interpretată, în prima sa versiune, de cunoscuta actriță Angela Lansbury, pitoreasca bătrânică din serialele polițiste, cea care dădea verdictul „Crimă” în vestitul serial de televiziune cu același titlu. Versurile melodiei descriu relația dintre cele două personaje principale – Belle și Bestia, aprofundând felul în care cei doi, atât de diferiți, au reușit să-și accepte diferențele și să construiască o relație nepământeană. Cântecul este, în același timp, o emoționantă pledoarie pentru dragostea fără vârstă și dragostea eternă.
Mult mai celebră a devenit însă varianta înregistrată ulterior de cântăreața Celone Dion și solistul american Peabo Bryson. imageProducătorii s-au îndoit de impactul solistei canadiene, prea puțin cunoscută în SUA la acea vreme, de aceea au ales varianta duetului, Bryson fiind, în America, o celebritate. Impactul noii versiuni a fost fantastic : două voci superbe și o compoziție dumnezeiască au transformat „Beauty and the Beast” într-un hit fredonat pe toate continentele și prezent în topurile de specialitate. Întâlnirea dintre drăgălașa Belle și Bestia cu suflet atât de frumos rămâne una dintre cele mai frumoase povești de dragoste ale omenirii.
Închideți ochii și imaginați-vă o poveste similară, în care protagonistele să fiți chiar voi! Melodia de mai jos vă va ajuta!…

O poveste veche de când lumea,
Adevărată,
Nici măcar prieteni,
Apoi cineva se schimbă
În mod neaşteptat.

Doar o mică schimbare,
Mică, pentru a nu spune decât atât,
Amândoi speriaţi,
Niciunul pregătit,
Frumoasa şi bestia.

Întotdeauna la fel,
Întotdeauna o surpriză,
Întotdeauna ca înainte,
Întotdeuna la fel de sigur
Ca răsăritul soarelui.

O poveste veche de când lumea,
O melodie veche precum un cântec
Dulce-amărui şi ciudat,
Descoperind că te poţi schimba,
Învăţând că ai greşit.

Sigur precum soarele
Răsărind la est,
O poveste veche de când lumea,
Un cântec vechi precum rima
Frumoasa şi bestia.

(traducere : lyricstranslate.com)

 

Femei de 10 pe Facebook