Bombănelile Marinei Editoriale

Ca să trăiești, este nevoie să te schimbi. O cutremurătoare lecție de viață!

Prezenta revistă online, care sper că v-a devenit și vouă însoțitor de nădejde peste zi, mi-a dat ocazia să răsfoiesc foarte multe astfel de reviste virtuale din diverse colțuri ale lumii. Nu pot spune că am devenit mai deșteaptă, caci genul acesta de literatură facilă nu-ți încrețește prea tare scoarța cerebrală! Însă , după cum spun drăguții chinezi, prietenii mei, „nicio carte nu e atât de proastă, încât să nu ai nimic de învățat din ea”. Așa că, din fiecare răsfoire rămân cu câte o idee : ce experiențe similare alor mele trăiesc semenii mei de pretutindeni, ce rețetă nouă să mai experimentez, cum să-mi decorez casa, ce-mi sugerează medicii, cum să-l fac pe omul meu să mă iubească 100 de ani la fel ca-n prima zi, pe unde sa mai călătoresc, ce să arunc din șifonier și din viață….Zilele trecute m-am impiedicat de un text al naibii de frumos. Nu știu dacă traducerea mea va fi cea mai corectă, însă vă rog frumos să rețineți ideea. Și să meditați puțin asupra ei…Dar nu mai târziu de ora 10și 10, când vă dau întălnire pe TVR2!   N-ati uitat, nu??

Așadar, nu știu câți dintre voi sunteți pasionate de zoologie. De vulturi ați auzit însă cu siguranță. Poate ați și văzut unul, măcar la televizor… Nu știu însă dacă stiți că , la un moment dat în viața lui, el , mărețul vultur trăiește o dramă…

La vârsta de 40 de ani, ghearele vulturului devin prea lungi și prea flexibile, astfel încât el nu mai reușește să le folosească pentru a apuca prada. Ciocul lui devine de asemenea prea lung și prea încovoiat, img_3390împiedicându-l să manânce. Penajul aripilor și cel de pe piept devin prea des și prea greu, împiedicându-l să zboare. Vulturul se trezește pus în situația de a alege : fie moartea, fie o perioadă îndelungată și grea de schimbare, care durează 150 de zile…

El se îndreaptă spre cuibul său, aflat la înălțime și acolo lovește un timp îndelungat cu ciocul de stâncă, până îl sparge. Apoi așteaptă până îi crește un cioc nou, cu ajutorul căruia își smulge ghearele. Când îi cresc gheare noi, cu ajutorul lor, vulturul își smulge penele greoaie de pe piept și din aripi. Și abia după aceea, dupa 5 luni de chinuri și durere, cu un cioc, gheare și pene noi, vulturul renaște din propria-i cenușă și mai poate trăi înca 30 de ani.
Cam așa se întâmplă și cu noi…Deseori, pentru a ne continua viața, trebuie să ne schimbăm. Acest proces este uneori însoțit de durere, suferință, îndoieli. Încercăm să scăpăm de amintiri, de obiceiuri și de umbre din urma noastră.
Numai eliberarea de acest balast al Trecutului ne va permite să ne continuăm viața, să ne bucurăm de prezent și să ne pregătim pentru viitor.

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate