Nutriție

Băutură miraculoasă din …banane!

Astenia de primăvară e în plină desfășurare! Cu siguranță, multe dintre voi resimțiți obolseală și frecvente dureri de cap, sunteți chinuite de insomnii sau chiar constatați că sunteți mai distrate decât de obicei. Dintre toate, cel mai greu ne este să ne luptăm cu insomniile, nu-i așa? Trecând peste faptul că, nedormind, îți trec prin minte toate gândurile, cu precădere cele negre, a doua zi ne trezim lipsite de vlagă și fără chef de nimic.

Insomniile sunt cauzate, cel mai adesea, de stres, dar ele se manifestă și în cazul persoanelor cu un program de viață dezordonat, sau al celor care consumă cafea și alcool în exces.

” Apa de banane” le este recomandată cu căldură celor de mai sus de către specialiștii site-ului takprosto.cc. Potrivit lor, potasiul și magneziul conținute în banane contribuie la relaxarea musculară și psihică, ceea ce are ca rezultat final un somn liniștit și odihnitor. In plus, ne asigură autorii studiului, bananele pregătite în acest fel, cu coajă cu tot, sunt incredibil de gustoase! Haideți să încercam și noi!

INGREDIENTEimage

o banană
200 ml apă
un vârf de cuțit de scorțișoară

MOD DE PREPARARE

Se aduce apa la fierbere. Banana bine spălată și cu capetele tăiate se introduce în apa clocotind. Se fierbe 10 minute. Băutura miraculoasă este gata! In „ceaiul de banane” obținut se pune scorțișoara, care-i va da o aromă aparte.

Bonus : banana astfel fiartă se poate pudra cu zahăr, cu scorțișoară și cu cacao și se poate servi cu încredere la culcare. Ea va favoriza tranzitul intestinal și va avea un efect benefic asupra pielii noastre.
Ei, ce ziceti? Parcă vă vine să priviți cu și mai mare drag deja.. banalele din casa voastră!

Sursă imagine reprezentativă: vitaportal.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.