Bărbați de 10

Azi e ziua lui Michael Buble

Michael Bublé s-a născut în Burnaby, British Columbia și a fost elev al școlii Seaforth Elementary School, absolvind mai apoi liceul Cariboo Hill Secondary School.
Potrivit unui interviu acordat lui Oprah în 9 Octombrie 2009, Bublé visa să devină celebru încă de la vârsta de doi ani. El povestește că se ruga în fiecare seara să devină cântăreț. Interesul lui pentru jazz a început în jurul vârstei de cinci ani în timp ce, de Crăciun, împreună cu părinții lui, asculta albumul White Christmas al lui Bing Crosby.
De fapt, părinții lui i-au descoperit talentul, la 13 ani, tot de Crăciun, când l-au auzit cântând în mașină versurile ”May your days be merry and bright” ale melodiei ”White Christmas”.
Bublé este pasionat de hockey pe gheață și unul din visurile lui era să devină un jucător profesionist de hockey la Vancouver Canucks, însă întodeauna a fost de părere că nu este un jucător suficient de bun : ”Aș fi vrut foarte mult să ajung un jucator de hockey…Dacă aș fi jucat bine, probabil nu aș fi cântăreț acum”.
Începând de la vârsta de 14 ani, Michael a petrecut șase ani lucrând pe timpul verii ca și pescar, alături de tatăl său și colegii acestuia : ”A fost cea mai grea muncă fizică din viața mea. Câteodata eram plecați timp de două, sau chiar trei luni, iar conviețuirea și lucrul cu bărbați cu vârsta dublă față de a mea m-au învățat multe despre responsabilitate și despre ce înseamnă să fii bărbat”.
Primele sale angajamente muzicale au fost la vârsta de 15 ani, în cluburi de noapte, acestea fiind posibile datorită bunicului lui italian, Demetrio Santagà. Acesta lucra ca instalator într-un mic orășel din Preganziol și își oferea serviciile în schimbul timpului petrecut pe scenă de Michael. Bunicul lui a fost cel care i-a plătit și primele cursuri de canto.
Unul dintre profesorii lui Michael a fost Joseph Shore, bariton al Operei. Bunicul din partea mamei nu a încetat niciodată să aibă încredere că într-o zi nepotul lui va deveni cunoscut.
Bublé a crescut, ascultând colecția de jazz a bunicului lui și îi mulțumește acestuia pentru că, practic, i-a dezvoltat pasiunea pentru muzica jazz. ”Bunicul meu a fost cu adevărat cel mai bun prieten al meu în copilărie. El a fost cel care mi-a deschis ușa către lumea muzicii jazz, care părea că a trecut peste generația mea. În ciuda faptului că îmi plac muzica rock ‘n’ roll și muzica modernă, prima dată când am ascultat Mills Brothers, a fost magic.Versurile erau așa de romantice, așa de reale, exact așa cum ar trebui sa fie o melodie, pentru mine. A fost ca și cum mi-aș fi văzut viitorul într-o fracțiune de secundă. Voiam să fiu cântăreț și am știut că acesta era genul de muzică pe care voiam să îl cânt.”
Bublé nu a încetat niciodată să creadă că va deveni cântăreț dar a recunoscut că probabil era singurul care credea în visul lui, afirmând că, până și bunica din partea mamei – o altă susținătoare a sa – credea că el doar ”va cânta în deschidere la concerte în Las Vegas”. Michael a declarat că nu a urmat niciodată cursuri de compoziție, emoția fiind cea care îl ghidează atunci când compune.
La vârsta de 18 ani a participat la un concurs de talente, pe care l-a și câștigat, însă imediat a și fost descalificat de organizatorul competiției Bev Delich, pentru că era minor. După aceea Delich l-a înscris într-o nouă competiție talente canadiene, pe care a și câștigat-o. După această victorie, Delich i-a devenit impresar și l-a reprezentat pe Bublé în următorii șapte nu foarte fructuoși ani. Potrivit lui Delich, Bublé a fost prezent oriunde i se propunea să cânte: concursuri de talente, întruniri, croaziere, mall-uri, hoteluri, baruri, cluburi, concerte organizate de corporații, teatre de revistă, telegrame muzicale și ocazional chiar și concerte de Moș Crăciun.
A urmat o mare de apariții în diverse programe de televiziune, care au contribuit esențial la creșterea popularității artistului.
Bublé a fost nominalizat la două premii Genie pentru cele două melodii compuse de el pentru filmul Here’s to Life! („I’ve Never Been in Love Before”, „Dumb ol’ Heart”). De asemenea a înregistrat trei albume individuale (First Dance, 1996; Babalu, 2001; Dream, 2002)
Astăzi de ziua lui Michael Buble, vă invităm să ascultați una dintre cele mai frumoase melodii ale sale.
( Sursă : Wikipedia)

Publicitate