banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Astăzi începe o emisiune la care vă rog să NU vă uitați!

 

Știu că NU aveți nevoie de vești bune. Că NU vă plac știrile în care oamenii fac fapte frumoase, în care medicii salvează vieti, elevii-olimpici aduc în țară medalii cu aromă de creier încins, în care preoții construiesc așezăminte pentru nefericiții fără adăpost. Știu că îi considerați fraieri pe cei ce returnează portofele găsite pe stradă și că vă uitați chiorâș spre cei ce donează bani, sânge sau măcar zâmbete, fără să aștepte nimic în schimb. Știu că le veți găsi mereu cusur românilor ce trăiesc în depărtări și le veți amenda veșnic meritele cu critici la adresa gestului lor de a-și fi părăsit țara. Știu că , pentru voi, medicii sunt doar niște nenorociți care iau șpagă, voluntarii – niște ciudați, cu mințile rătăcite, iar investitorii – niște penali, care și-au clădit averile pe spinarea noastră și care, “de ochii lumii”,  mai fac câte-o faptă bună, ca să li se ierte păcatele…

Știu că vă dați în vânt după știrile morbide, că vestea potrivit căreia o nouă babă a fost violată de nepotul ei, vă excită nespus, că adorați să jucați țonțoroiul pe catafalcul unui star plecat spre stele , că sunteți capabili să răsuciți,la nesfârșit, cuțitul în rana unei vedete cu căsnicia spulberată… Știu că știrile de la ora 5 sunt mica voastră sărbătoare zilnică și că îmbibați, precum un burete poros, orice veste sumbră, pe care o vântură, de colo-colo, gazetele și televiziunile. Știu că telecomanda voastră aproape că se setează singură pe emisiunile tabloide, pentru că, nu-i așa?, doar aici poți privi pe gaura cheii, aflând “cine cu cine”, și “cine rămâne fără cine”. 

O faptă bună nu atrage pe nimeni, știu și asta. E plicticoasă si-apoi…ce treabă avem noi cu cei ce fac bine? Lumea e rea, se știe, și ea este cea care face regulile jocului! 

Cei ce fac bine sunt putini și par a fi extratereștri, numai buni de expus, la Antipa, într-un borcan cu formol. Dar…cine să-i viziteze acolo? Cine vrea să știe că unii oameni au suflet, că le pasă de semenii lor, că le pasă de țara asta, că sunt gata “să ia de la gura lor”, pentru a le da altora?…

      Astăzi debutăm o nouă emisiune – nouă, deși sub aceeași “pălărie” a “Femeilor și bărbaților de 10”. Nu va interesa pe nimeni, pentru că este un “compendiu” al faptelor frumoase. Este o galerie a românilor speciali : frumosi la suflet, talentați, generoși, puternici. Cine are nevoie de ei? Nimeni. Pentru că ei șubrezesc echilibrul Răului și al Imposturii, care sufocă, de decenii bune, România. 

O emisiune sinucigașă își începe astăzi viața la TVR. Nu vă uitați la ea. Este mult mai incitant ceea ce se vede, in rest. Căci la noi în emisiune nimeni nu va fi violat, nimeni nu va fi dus, în cătușe, la DNA, nimeni nu se va răstura cu mașina, pe șoselele țării , nimeni nu se va bălăcări, în direct. 

Așa că, de la 13,30, vizionare plăcută… pe alte canale! Sau…pe fereastră, că, de cele  mai multe ori,  viața bate filmul! 

P.S. Dragii mei prieteni! Vă rog din suflet ( iar eu nu prea vă rog, niciodată, nimic!) să dați share, de data asta, editorialului meu! Să-i ferim și pe altii de păcatul de a privi, din greșeală, o emisiune care nu va aduce nimic interesant în viața lor!

Femei de 10 pe Facebook