Bărbați de 10

Așa cum spunea Lagerfeld… 15 citate ale genialului designer

 

Karl Lagerfeld s-a născut în îndepărtatul an 1933 ( deși el susține că în 1938!) și este unul din numele de referință în moda internațională, chiar dacă prezența sa a fost una opacă, fiind un om misterios și glacial, care a preferat să stea mai tot timpul deoparte, ascuns îndărătul ochelarilor săi de soare. În îndelungata sa viață a reușit să emită o mulțime de judecăți de valoare. Cele mai “acide” și scandaloase replici ale sale au fost adunate în cartea “ Înțelepciunea vieții. Filosofia sensului” .
Am selectat câteva dintre ele. Citiți-le și, veți vedea, nu sunt cu nimic mai prejos decât cele ale legendarei Coco Chanel!

«Dieta este singurul joc pe care-l câștigați, pierzând ceva”

«Corpul trebuie să fie fără de cusur. Dacă nu este așa, iată ce aveți de făcut : cumpărați-vă haine cu câteva numere mai mici și mâncați mai puțin”

«Esența dietelor mele este una foarte simplă: eu nu mănânc niciodată zahăr, cașcaval, pâine și asta mi se pare natural. Când văd tone de mâncare nesănătoasă, în timpul shootingurilor din studioul meu, mă uit la ea ca la ceva din plastic, imposibil de mâncat. Gândiți-vă la animalele sălbatice din pădure: ele niciodată nu vor mânca ceea ce natura nu le permite. “


Despre Coco Chanel:

«Activitatea mea nu constă în a prelungi viața costumului Chanel, ci în a-l ajuta să supraviețuiască”.

«Coco ar fi urât ceea ce fac eu acum. Însă compania are o “față”, iar felul în care ea este menținută și înoită este treaba mea”

 

Despre modă și stil:

«Nu aveți decât să vedeți viața în roz, numai să nu purtați niciodată această culoare!”

«Când începeți să purtați trening în fiecare zi, înseamnă că în viața voastră ceva nu merge cum trebuie”

«Moda este o joacă ce trebuie luată în serios”

Despre sine, ca despre un iubit:

«Nu suport discuțiile intelectuale. Mă interesează numai părerea mea!”

«A ierta – e prea ușor. Eu pot să uit, din greșeală, dar nu pot să iert. Prefer să mă răzbun”

«Când lumea vorbește de vremurile bune de demult, eu le spun : “ Nu vremurile sunt de demult, ci voi! “ Eu, personal, nu suport “vremurile bune, de demult”. Tot ce e cu adevărat important pentru mine, se petrece acum!

«Viața nu e un concurs de frumusețe, unii oameni urâți sunt de-a de-a dreptul excepționali! Ceea ce nu pot suporta, sunt jigodiile, oamenii hidioși. Cel mai tare urăsc piticaniile oribile. Femeile pot fi scu de, dar pentru bărbați, acest lucru e inadmisibil. Este un lucru cu care ei nu se împacă…devin răi și le vine să te omoare!”

 

 

Publicitate