Sănătate

Antrenament pentru gândire pozitivă

Oamenii negativi precum și diverși factori perturbatori îți pot afecta, într-un sens negativ, starea de spirit. Dar, dacă vrei, poți să îți păstrezi atitudinea pozitivă, chiar și în cele mai grele momente. Iată cum:

mancare – Mănâncă, bea și dormi bine 

Studiile au arătat că deficitul de vitamine provoacă depresii, stări de anxietate, stres, precum și alte tulburări psihologice. De asemenea, persoanele care nu dorm suficient, sunt mai ostile, iritate și nervoase. Așadar, nu neglija aceste nevoi de bază.

– Rămâi activă

Energia negativă nu poate avea niciun efect asupra ta dacă mintea îți este antrenată în rezolvarea cu succes a sarcinilor. Implicarea în diverse activități este sursă de energie.

– Fii prezentă 

Dacă ești implicată în treburile de zi cu zi, gândurile negre nu mai au loc să se manifeste. Poți găsi echilibrul desfășurând activități cât mai diverse.

oglinda– Fii recunoscătoare

Scrie pe o foaie de hârtie, 3 lucruri pentru care ești recunoscătoare, în fiecare dimineață. Poate fi legat de locul de muncă, de familie, poate fi un răsărit de soare sau un somn după-amiaza. Pe scurt, orice lucru pozitiv din viața ta care merită apreciat.

– Fă lucruri care îți aduc bucurie

Fă o listă cu 3 lucruri pe care dorești să le faci și 3 schimbări, în bine, pe care ai dori să le vezi în lume. Apoi, compară cu stilul tău de viață și vezi dacă se potrivesc.

– Scoate la iveală experiențele negative 

Uneori, pentru a putea merge mai departe trebuie să lăsăm în urmă experiențele negative care ne trag înapoi. Pentru asta este nevoie să le conștientizăm, să le scoatem la suprafață, să încercăm să le acceptăm și în final să le lăsăm în trecut, acolo unde le este locul. O călătorie în trecutul nostru poate vindeca o experiență traumatizantă din copilărie, o relație toxică sau alte evenimente care ne macină sufletul.

prieteni– Ajută-ți semenii 

Știai că ajutându-i pe alții, te ajuți și pe tine? Când o persoană este într-o situație dificilă are nevoie de energia noastră. Așadar, dacă ai în jurul tău o persoană dărâmată de probleme, încearcă să îi oferi o speranță mai degrabă decât să fugi de energiile ei negative.

Sursa: positivethingsonly.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.