banner marshal garden
Femei de 10

Anca Țurcașiu: „ Fericirea ține doar de noi. Dacă noi vrem să fim fericiți și să zâmbim, vom fi.”

Dragile noastre femei de 10, astăzi v-am pregătit un interviu cu o artistă pentru care timpul parcă a stat în loc. Talentată, frumoasă și cu mare priză la public. Ați ghicit? „Ba da, ba nu”.Ba da, ea este Anca Țurcașiu, cea care în anii 90 era idolul tuturor copiilor din România. Micuții, prezenți în platoul celebrei emisiuni de la TVR pe care aceasta o prezenta împreună cu Mihai Constantinescu, erau împățiți în două grupe, întrecându-se în diverse jocuri.
Încă din fragedă pruncie, Anca voia să devină actriță. Visul avea să i se îndeplinească în adolescență, când a debutat pe marele ecran. La 14 ani a obținut primul rol în filmul „De dragul tău, Anca!”, în regia Cristianei Nicolae. Pentru a desprinde cât mai multe taine din arta teatrului și a filmului, a urmat cursurile Academiei de Teatru și Film, secția Music Hall. „Miss Litoral” și „A doua cădere a imageConstantinopolului” sunt alte două filme prin care publicul a fost vrăjit de talentul și frumusețea ei. Prima dragoste este teatrul, dar și muzica ocupă un loc special în sufletul acesteia. Astfel, artista a urmat Școala Populară de Arte, secția muzică pop. A câștigat numeroase premii la diferite festivaluri transformând-o încet, dar sigur într-una dintre cele mai îndrăgite artiste din țara noastră. Anca se poate mândri atât cu o carieră strălucitoare, cât și cu o familie model. Vedeta și soțul ei formează unul dintre cele mai frumoase și longevive cupluri din showbiz-ul autohton. Rodul acestei povești de dragoste este Radu, lumina ochiilor celor doi. Și cum copiii sunt una dintre slăbiciunile artistei, de câțiva ani, aceasta le împărtășește micuțiilor de la o grădiniță din capitală o parte dintre secretele muzicii. O artistă de succes, o soție și o mamă devotată și iubitoare, Anca Țurcașiu se încadrează cu brio în categoria femeilor de 10 din țara noastră.

Alina Anghel: Cum era Anca Țurcașiu în copilărie?
Anca Țurcașiu: Eram un copil potolit și cuminte. Unde mă puneai, acolo stăteam.
imageA.A.: Încă din copilărie ați fost atrasă de teatru. Totuși, la sfatul mamei ați urmat școala de Populară de arte. Cum a fost debutul în muzică?
A.Ț.: Am fost remarcată de profesorii mei George Nartis și Gloria Bordea Mihalache și trimisă la festivaluri. Așa am ajuns la Festivalul de la Amara în 1986 unde am luat un premiu, după care am ajuns la Festivalul de la Mamaia. În vremurile acelea era suficitent să apari la Festivalul de la Mamaia ca să intri în vizorul compozitorilor și să-ți scrie cântece și au curs așa pe bandă rulantă. Așa am ajuns să cânt.

A.A.: Dacă ar fi să alegeți între teatru și muzică, ce ați alege?
A:Ț: Mi-e foarte greu, dar cred că totuși teatru pentru că a fost prima mea dragoste.

A.A.: Ce înseamnă teatrul pentru dumneavoastră? Dar, muzica?
A.Ț.: Înseamnă meseria mea care este în același timp și pasiunea mea.

A.A.: Acum că suntem în plin sezon estival, ce proiecte aveți?image
A.Ț.: Sunt entertainer al unui program interactiv în fiecare seară. Lucrez toată vara mare și din septembrie, când revin acasă, mă întorc la spectacolele mele de teatru, la colaborările cu orchestra lui Petre Geambașu, la copiii mei de la grădiniță.

A.A.: Apropo de copii, cum e relația cu cei mici?
A.Ț.: Mă înțeleg minunat. În primul rând, trebuie să ai har și să te descurci să lucrezi cu ei. Nu oricine poate s-o facă. Eu cred că am fost născută să fac asta pentru că de-o viață sunt împreajma lor și mă simt ca peștele în apă. Joaca este primordială și muzică se face tot așa prin joc. E o bucurie de fiecare dată întâlnirea cu ei.

imageA.A.: Soțul dumneavoastră este american. Cum v-ați cunoscut?
A.Ț.: Eram într-un turneu în America și el lucra la hotelul unde am dat noi spectacol, așa ne-am cunoscut.

A.A.:Sunteți un model pentru toate cuplurile din România. Care este secretul acestei căsătorii frumoase și de durată?
A.Ț.: Iubirea, comunicarea, atenția pentru nevoile celuilalt, răbdarea. Astea ar fi câteva.

A.A.: Dacă ar fi să alegeți câteva dintre calitățile soțului imagedumneavoastră, care ar fi acelea?
A.Ț.: E șarmant, cuceritor, vesel, are un comportament de adolescent, este atent la nevoile mele, un bun profesionist în meseria lui, un bun tată.

A.A.: Ce calități ar trebui să aibă bărbatul ideal din punctul dumneavoastră de vedere?
A.Ț.: Aceleași calități pe care le are soțul meu. El este bărbatul ideal.

A.A.: Aveți un fiu, Radu. Cum este relația cu băiatul?
A.Ț.: Acum, de când a devenit adult e din ce în ce mai bună. Încerc să fiu alături de el în tot ce își dorește și să-l sprijin cu tot ce pot.

imageA.A.: Vreți să vă urmeze în carieră?
A.Ț.: Nu, nu. El e mai pe real, pe matematică.

A.A.: Ce activități faceți împreună?
A.Ț.: Nu prea facem activități împreună pentru că el are un program destul de ocupat și dacă stăm împreună povestim de peste zi ce ni s-a întâmplat. Ne mai cerem sfaturi… îi cer și eu lui câteodată sfaturi pentru că este foarte înțelept și mă ajută foarte mult. Este foarte rațional. Ne plimbăm, mai ieșim, diverse.

A.A.: Ce sfat important v-a dat?
A.Ț.: Nu pot să punctez asta pentru că sunt strict legate de anumite lucruri. Nu mi-a dat, neapărat, un sfat important pentru viață. Astea le dau eu lui.

A.A.: Ne puteti spune unul dintre ele?image
A.Ț.: Să-și aleagă o meserie în care să fie liber și să facă cu pasiune ce face, orice ar face vis-a-vis de meseria pe care și-o va alege.

A.A.: Care este cea mai arzătoare dorință a dumneavoastră?
A.Ț.: Singura dorință este să fim sănătoși, în rest le facem pe toate. N-am dorințe. Normal,vis-a-vis de proiecte… dar ele vin. Nu trebuie neapărat să te gândești la ceva ca să se întâmple. Se întâmplă dacă ești un om echilibrat, atent la tot și un bun profesionist în meseria asta, atunci ești un om de valoare, căutat și proiectele vin. În plan personal, atâta timp cât există echilibru, iubire și sănătate e tot ce contează. Nu mai contează nimic!
imageA.A.: Cum este o zi din viața Ancăi Țurcașiu atunci când nu sunteți pe scenă?
A.Ț.: Fac sport în fiecare zi, îmi place să citesc, să mă uit la un film, să mă relaxez.
A.A.: Sunteți o femeie fericită și împlinită atât în viața personală, cât și în cea profesională. Ce înseamnă pentru dumneavoastră fericirea? Cum o definiți?
A.Ț.: A fi fericit înseamnă să ai un confort, o stabilitate, să ai un echilibru, să te bucuri de tot ce îți oferă viața în fiecare zi. Să fii senin, să nu te încarci cu probleme, gânduri negative. Fericirea ține doar de noi. Dacă noi vrem să fim fericiți și să zâmbim, să avem o atitudine pozitivă vis-a-vis de orice, vom fi. Dacă alegem altceva, vom fi altceva.(râde)
A.A.: Ați călătorit foarte mult și prin prisma meseriei, dar și în imageconcedii. Cum sunt femeile din alte țări în comparație cu ale noastre? Dar bărbații?
A.Ț.: Fiecare are obiceiurile lui, tradițile lui. Unii sunt robotizați de muncă și atât, alții trăiesc fără să aibă nimic și sunt cei mai fericiți oameni de pe pământ. Depinde de zonă, de oameni. Cu cât te duci mai în spre Este, spre Asia sunt mai senini și mai luminoși, mai concentrați pe partea spirituală, cu cât te duci mai în spre Vest sunt mai robotizați. Viața lor înseamnă carieră, bani și a avea, nu a fi. Deci, diferă total.

imageA.A.: Din punctul dumneavoastră de vedere ce calități ar trebui să aibă o femeie ca să fie de 10?
A.Ț.: Să fie răbdătoare, iubitoare zâmbitoare să aibă grijă de sănătatea ei, de corpul ei, de minte să se dezvolte permanent să învețe lucruri și să dăruiască tot ce poate celor dragi.

A.A.: Am ajuns la finalul interviului și vă rog să le transmiteți un mesaj cititoarelor site-ului nostru femei de10.ro
A.Ț.: Le aștept la mare, în fiecare seară, să ne bucurăm împreună de spectacole frumoase, de jocuri, de concursuri și la toamnă la spectacolele mele de teatru. Oricum, dacă accesează pagina mea oficială de facebook vor afla absolut totul despre proiectele mele.

 

Sursa foto: Facebook Anca Țurcașiu

Etichete

Femei de 10 pe Facebook