banner marshal garden
Amintiri din valiza LAMONZA Călătorii Timp liber

Amintiri din…valiza LAMONZA! – Episodul 3 :  Master-chef coreean, cât ai bate din palme! 

 

…Răscolesc valiza Lamonza și dau , de data aceasta, peste buzunarul cu amintirile din
Coreea de Sud. O țară fabuloasă, în care am petrecut o saptămână de vis. Este și motivul pentru care, în aceste zile în care veștile dinspre Coreea , și ea lovită crunt de coronavirus, mă intristează suplimentar, gândindu-mă la cei câtiva  prieteni pe care mi i-am făcut acolo….

Dar să mă întorc la amintirile mele. Mărturisesc că, în cele 7 zile , am văzut cât pentru 7 vieți ( nici nu bănuiți ce …”travelholică” sunt!). Am consemnat lucruri nebănuite, am rătăcit printr-un  Trecut populat de palate, temple și împărați, dar am mângâiat cu privirea și Viitorul, pe care ingenioșii coreeni l-au așezat deja în invențiile lor, în clădirile futuriste, în mașinile pe care le vom conduce peste ani. Dar cu toate astea, amintirea mea cea mai stăruitoare nu este nici din vârful zgârie-norilor înfipți în văzduh, nici din show-room-urile ce-ți taie piuitul cu “oferta” lor halucinantă și nici macar din misterioasele temple în care budiștii își înalță rugile către cer. Ci este legată de o inedită experiența personală : o Academie coreeană,  pe care am…absolvit-o în 24 de ore! ( se mai îndoia cineva de IQ-ul meu?!?) . Acum…să nu vă imaginați cine știe ce! In dorința de a le oferi turiștilor străini experiențe de neuitat, drăguții lucrători din Turismul Coreean au inventat “Food and Culture Academy” – un curs intensiv de cooking, în care mușterii asemeni mie sunt dați pe mâna unor maeștri culinari autohtoni, care-i învață să gătească sofisticate bunătăți coreene. Timp de câteva ore, urmărită de ochiul tenace al camerei de luat vederi de la TVR care mă însoțea în călătorie, am fost un ucenic conștiincios, care a învățat cât ai zice… SEOUL!, să gătească două feluri de papa bun,  tradițional : Bulgogi și Bibimbap ( sună haios, nu?) Marturisesc că antrenamentul de acasă mi-a prins foarte bine, asistența fiind încântată de ușurința cu care tocam ceapa și siguranța cu care căleam legumele în tigaie!

Și nu faptul că am degustat, la final, împreună cu întreaga echipă, bunătățile rezultate a fost deznodamântul cel mai emoționant ( nu, n-a murit nimeni, nu mai faceți bancuri proaste! 😡), ci faptul că strădaniile mele au fost răsplatite printr-o diplomă oficială, înmânată mie într-un cadru festibv, televizat!  Ea atestă că, da, sunt un master chef specializat în mancare coreeană , că am deci acte in regulă și că oricând îmi pot deschide în România un restaurant coreean! 😜

….Stați să treacă nebunia asta cu Coronavirusul! 😜

Rubrică oferită de LAMONZA : https://www.lamonza.ro/ 

Femei de 10 pe Facebook