Best seller Călătorii Timp liber

All we need is love, sau …legătura  dintre The Beatles și…Pablo Picasso

CIRCA 1964: Rock and roll band Beatles pose for a portrait in circa 1964. (L-R) Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr, George Harrison. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Cu siguranță cu toții știți (și poate chiar iubiți!) celebra melodie a celor patru Beatles, „All you need is love” . Piesa este mai mult dacât un cântec, este o celebrare a bucuriei de a trăi. Ea se adresează tuturor oamenilor deopotrivă cu un mesaj simplu şi universal: „cu toţii avem nevoie de dragoste!”.

Puțini însă știu că, cu toate că apare pe disc ca o compoziţie Lennon /Mc.Cartney, această piesă a fost scrisă doar de John Lennon, care şi-a dorit ca Beatles să lase moştenire posterităţii o odă a iubirii universale.

Momentul ales a fost în vara lui 1967, într-o istorică  transmisie live TV a unui show muzical global, ce lega pentru prima oară milioane de oameni de pretutindeni în direct la TV, prin noua tehnologie a sateliţiilor de comunicaţii.

Emisiunea TV s-a numit „Our World” şi a fost urmarită de 400 de milioane de oameni din 26 de ţări, la data de 25 iunie 1967.

În acel extraordinar program, „All you need is love” a fost mesajul Angliei, pe scenă urcând și alți invitați de soi, precum  soprana Maria Callas, căt şi pe pictorul Pablo Picasso. Piesa Beatles-ilor a fost interpretată în direct dintr-un   studio TV londonez, unde, alături de trupă se afla şi o mică orchestră, alături de  foarte mulţi prieteni ai grupului,  nume celebre ale vremii, cu toţii adunându-se pentru a cânta  la unison refrenul „All you need is love”.

Transmisia a fost in alb negru, televiziunea color aflându-se atunci  la început de drum.

Respectivul episod a fost „colorat” mai târziu, pentru posteritate, mulţumită tehnologiei anilor ’90.

Acest cantec are ca intro un extras din imnul Franţei, „La Marseillaise”, cât şi un fragment din „Chanson D’Amour”.

Cântecul a fost inclus mai tarziu pe albumul Beatles, „Yellow Submarine”, care se va materializa, ceva  mai târziu,  într-un celebru desen animat.

Haideți să reascultăm această superbă melodie! 

https://youtu.be/dsxtImDVMig 

Sursa foto : rollingstone.com