Nutriție

Alimentele care urează “Bun venit!” celulitei

 

Nu puține sunt femeile obsedate de întrebarea “De ce naiba apare celulita?!?” Răspunsul general este următorul : unele medicamente, factorii genetici, dereglările hormonale și, firește, alimentația. Iar aici apare în mod firesc întrebarea : care sunt alimentele care atrag celulita?  

  1. Produsele de panificație, care conțin carbohidrați. Aceștia se transformă, pentru început, în zahăr, apoi în glucoză. Din acest motiv se distruge colagenul și apare celulita. 
  2. Sushi. Cea mai mare parte a acestora conține grăsimi : cașcaval, maioneză, orez alb, toate cu conținut caloric bogat. Dacă nu puteți fără, optați pentru sushi vegetarian.  
  3. Îndulcitorii și bomboanele “fără zahăr”. Ele se transformă în grăsimi și apoi in celulită. 
  4. Sosul de soia . Acesta nu generează celulită, dar favorizează apariția sa. Și asta pentru că are un conținut bogat în sare. Ceea ce duce la retenția de apă. Pielea începe să arate inflamată și ridată. 

5. Băuturile spirtuoase duc la formarea  de radicali liberi, ceea ce influențează în mod nefast colagenul. Ca urmare, elasticitatea pielii este distrusă.   

6. Produsele lactate –  reprezintă o sursă de enzime , greu de procesat de către organismul nostru. Mai ales la cei care au intoleranță la lactoză. De aici și până la celulită nu e decât un pas. Se recomandă trecerea la laptele de cocos sau de migdale. 

Dincolo însă de toate aceste elemente, trebuie avut în vedere că în lupta împotriva “cojii de portocală” de pe șolduri, nu contează numai un consum generos de apă și o alimentație corectă, ci și acțiunea directă asupra sa. Dar despre asta…data viitoare!  

Sursa :  www.garmoniazhizni.com