Sănătate

ALERTĂ! Ceaiul – inamicul organismului nostru!

Young mother and her little daughter at home at sunny morning. Soft pastel colors. Happy family time on weekend. Mother's Day concept. Family, love, lifestyle, motherhood and tender moments concepts.

N-o luați, vă rugăm, ad literam! Cu toții știm efectele benefice ale ceaiului asupra sănătătii noastre : el ne redă puterea, ajută inima să funcționeze și luptă împotriva îmbătrânirii, grație antioxidanților.
Însa fiecare dintre voi este datoare să știe și că ceaiul poate dăuna , în egală măsură, organismului nostru!

Provoacă hemoragii.
S-a demonstrat că , dacă consumati ceai fierbinte, vă puteți provoca o hemoragie nazală. In plus, dacă nu obișnuiți să răciți ceaiul înainte de consum, va creșteți riscul de cancer digestiv. Așa că, fixați-vă ca limită 60 grade Celsius, ceea ce se obține la cca 5-6 minute după fierbere.

Distruge oasele și dantura
Acest pericol îl au cei ce beau ceai foarte concentrat și în cantități mari.
Rețineți : nutriționiștii nu recomandă mai mult de 5 căni cu ceai pe zi.

Conține metale grele. Cel mai adesea, ele se găsesc în ceaiul ambalat în pliculețe. Ca să evitați consecintele negative ale acestui faptm străduiți-vă să limitați, la 3 minute, infuzia.

Periculos pentru ficat!
Probabil ați auzit și voi despre ceaiurile de ierburi care acumulează în ele alcaloizi, ceea ce reprezintă o adevărată otravă pentru ficat. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că un astfel de ceai trebuie evitat de femeile gravide și de catre copii. Aceștia vor fi cei mai expuși la afecțiuni ale ficatului.

Provoacă un deficit de fier
Consumul regulat de ceai înainte de mese contribuie, ulterior, la o asimilare precară a fierului din alimente? De aceea, medicii recomandă să bem ceai cu 20 de minute înainte de masă.

Provoacă insomnii
Nu uitați că eaiul conține cofeină, care nu numai că ne sporește energia, dar contribuie din plin la nesuferitele noastre insomnii!

Sursa :
kolobok.ua