Tusea vine ” la pachet” , aproape întotdeauna , cu răcelile și gripele. Este, practic, unul din simptomele principale ale bronșitelor. Fie că este o tuse uscată sau, cum spun medicii „productivă”, ea ne chinuie până la epuizare, cu atât mai mult cu cât, de multe ori, se ține scai de noi săptămâni în șir.
Părinții noștri tratau tusea prelungită cu ajutorul laptelui cald, în care strecurau diverse „adaosuri”, învățate de la bătrâni sau de prin cărți : unt de cacao, miere de albine, bicarbonat de sodiu alimentar sau chiar…usturoi!
Specialiștii site-ului sovkusom.ru vă propun o rețetă tradițională pentru tratarea tusei, cu care va veți înzdrăveni fără să fie nevoie să înghițiți pilule sau să beți siropuri chimice de tot felul.
250 ml lapte
o linguriță unt de cacao
o lingură de miere de albine
un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
Modul de preparare
În laptele fierbinte se adaugă untul de cacao și se amestecă bine, pană la dizolvarea completă a untului. Adaugați apoi bicarbonatul de sodiu alimentar. După ce laptele se mai răcește, adăugați mierea de albine. Gata! „Medicamentul” este numai bun de băut!
După cum vedeți, este vorba de un remediu absolut natural, bun la gust și plăcut mirositor. Rolul lui este să înmoaie căile respiratorii, să înlăture inflamația traheei și să calmeze tusea. Untul de cacao este bogat în vitamine care grăbesc însănătoșirea.
Medicamentul-minune trebuie consumat de 2-3 ori pe zi, obligatoriu odată înainte de culcare. In 5 zile tusea voastră va deveni amintire!
Sursă foto reprezentativ: vse-narodnye-sredstva.ru
Comentează