Medicii au numit 5 alimente care scad eficient și rapid tensiunea arterială. În același timp, ele ajută la curățarea vaselor de sânge și la întărirea lor.
Condimente în loc de sare
Pentru a-ți păstra tensiunea arterială în limitele normale, medicii recomandă să consumi cât mai puțină sare și s-o inlocuiești cu condimente și ierburi – chimen, rozmarin, majoran și usturoi. Ele au capacitatea de a arde grăsimile și scad tensiunea și colesterolul.
Fructele
Pentru a ține tensiunea sub control, consumă antioxidantele rodii si afine. Ele au capacitatea de a subția pereții vaselor de sânge, curățându-le în același timp pe acestea.
Nucile
Pentru scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea stării generale, e recomandabil să incluzi în rația zilnică nuci sau fistic. Ele îmbunătățesc activitatea inimii și curăță vasele de sânge.
Рeștele
Somonul și scrumbia conțin acizi grași Omega3, capabili să protejeze vasele de sânge și să scadă tensiunea arterială.
Ceaiul
La capitolul băuturi, medicii recomndă ceaiurile de plante sau ceaiul verde de calitate. Daca este fiert de doua ori, ceaiul verde își crește proprietațile.
La ce este cazul să renunți
Dacă tensiunea arterială îți face probleme, este cazul să reduci drastic consumul de sare, să consumi prudent alimentele care conțin zahăr, să eviți prăjelile și afumăturile. Nu e cazul să exagerezi nici cu păinea și făinoasele, nici cu conservele de pește. Ține minte de asemenea că și alcoolul crește tensiunea!
Sursa : minsknews.by
Comentează