Modă

Ai împlinit 40 de ani? Iată 10 sfaturi care te vor ajuta să fii o femeie stilată

Au fost vremuri în care lumea modei le trântea ușa în nas femeilor de imagepeste 40 de ani – scrie cotidianul britanic Daily Mail. Slavă Domnului, în zilele noastre, orice femeie, indiferent de vârstă, se poate îmbrăca frumos și cu stil. Mimi Spencer, analist de modă, a pus pe picioare un top al celor 10 reguli pe care trebuie să le respecte femeile mature, dacă vor să arate bine.

1.Stabilește-ți paleta de culori. Stând seara, la un pahar de vin cu prietenele, identificați împreună culoarea-cheie a actualului sezon care vi se potrivește cel mai bine. Alegeți și celelalte culori care se asortează cu aceasta. Spre exemplu: la gri-închis se potrivesc cel mai bine bleumarinul, culoarea nisipului și rozul pal.

 

image2.Feriți-vă de animale! În viața fiecărei femei apare un moment în care animal-printurile ( gen binecunoscutul leopard) trebuie abandonate în șifonier. Peste 30 de ani, reprezentantele sexului frumos vor arăta mult mai bine dacă vor apela la culori mai „duioase” și texturi mai moi. Este obligatoriu să vă dotați garderoba cu o helancă din cașmir.

 

3.Evitați stilul „copilăresc”. Revistele de modă publică deseori fotografii cu ținute moderne, ale căror țesături amintesc de vârsta copilăriei. O adevărată femeie stilată nu o să arate în vecii vecilor elegantă într-o astfel de îmbracăminte. Evitați de asemenra rochițele fară bretele și fardul de pleoape strălucitor.

image

4.Găsiți-vă „bomboana pe colivă”. O femeie devine atrăgătoare atunci
când ea se remarcă prin ceva unic, original. Inclusiv în maniera de a se îmbrăca. Spre exemplu, redactorul șel al publicației ” Vogue” Anna Wintour, poartă întotdeauna pantofi cu același model și-și vopsește unghiile în culori neutre.

 

5.Cumpărați-vă în fiecare an blugi noi. În garderoba voastră trebuie să existe blugi pentru toate ocaziile: având diferite croieli, înălțimi de talie și culori.

 

image6.Eșarfa este un soi de fundament al garderobei voastre. Acest aparent nesemnificativ accesoriu adaugă, de fapt, o notă de prospețime fiecărui stil vestimentar. Avantajul eșarfei pentru femeile de peste 40 de ani constă în faptul că ea ajută la afoperirea ridurilor de pe gât și le ajută să arate mai tinere.

 

7.Nu economisiți bani atunci când vă alegeți lenjeria intimă. Cu timpul, pieptul femeii devine mai puțin ferm. Un sutien corect ales nu va lăsa să se vadă acest lucru. De aceea, alegeți mereu lenjerie de calitate.

 

8.Conștientizați adevărata valoare a lucrurilor de calitate. In loc să dațiimage banii pe o mulțime de prostii, mai bine cumpărați-vă un lucru temeinic, pe care îl veți iubi și-l veți purta poate toată viața. In loc să va cumpărați patru perechi de colanți, un pulover lălâi și un pumn de gablonzuri, mai bine dați banii pe un palton modern, dintr-o țesătură de calitate.

 

9.Acordați timpul cuvenit părului vostru. Cu cât femeia înaintează în vârstă, cu atât mai problematică devine situația părului său. El devine casabil și-și pierde culoarea naturală. O oră petrecută într-un salon de coafură vă poate întineri cu 10 ani. Secretul stilului este în acest caz alegerea tunsorii și a culorii potrivite.

 

10.Formula magică. Odată cu înaintarea în vârstă, femeile trebuie să țină cont de o regulă importantă a stilului. Lungimea fustei și înălțimea tocului trebuie să fie invers proporționale cu adâncimea decolteului. Cu cât mai scurtă este fusta, cu atât mai mic trebuie să fie decolteul și invers.

Surse foto: bloglady40.ru, beauty.bgfashion.net, uwomen.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.