Ea și El

Ai fost diagnosticată cu “depresie”? Total greșit! Diagnosticul corect este “lipsă de iubire”. 

 

Iubirea face parte din viețile noastre. Mai mult : viețile noastre se sprijină pe iubire. Nu putem trăi fără ea, o așteptăm, o merităm, o pretindem și sperăm să o obținem. 

Mecanismul este cât se poate de simplu: iubirea începe de la fiecare persoană.

Fiecare om are anumite nevoi de bază – vitale – fără de care, adică,  moare: hrana, apa, somnul.

Mulți însă uită că mai există două nevoi de bază :  iubirea şi acceptarea. Suntem ființe sociale, nu putem trăi în afara societatii. Fără cele două elemente,  începem să ne ofilim, ca şi fără apă. Prin urmare,  trebuie să învățăm să obținem iubirea, iar apoi să o împărțim cu alții.

Totul începe de la un fapt: personalitatea unui om  se dezvoltă pe trei planuri :  fizic, emoțional și mental. Celui care va ignora una dintre aceste direcții,  nu-i va fi bine. El va căuta această pace interioară în altă parte, iar acest lucru va creea dependență.

Corpul este , practic, casa sufletului nostru. Trebuie să-l “exploatăm”  corect, dar în același timp cel puțin 2 ore pe săptămână să-i oferim plăcere și relaxare.

Emoțiile  sunt cea mai dificilă parte. Pentru că ele există , chiar dacă vrem sau nu. Le putem ignora, dar nu putem scăpa de ele. 

Toată lumea din jurul nostru recomandă un singur lucru, ca un leit-motiv :  “să fii pozitiv”. Greșit. Trebuie să fii tu însuți, ceea ce inlcude și stări precum mânia sau tristețea. Excluderea unor emoții ne face viața incompletă, nu-i așa? Nu pți fi toată viața pozitivă! 

Gândurile sunt unica noastră parte,  care poate fi controlată de noi.

Oare de ce este atât de dificil de controlat gândurile? Pentru că nu le vedem. Este uşor să te pierzi printre ele. De cele mai multe ori,  asta se întâmplă, atunci când omul este lipsit de un scop in viață. 

Pentru a evita eșecurile și căderile, întrebați-va cel puțin o dată pe săptămână :  de ce trăiesc? Cum trăiesc? Cine se află în preajma mea? Ce pot face pentru a-mi schimba viața? 

Pentru că nimeni în afară de tine nu știe răspunsul la aceste întrebări  şi nu va face nimic pentru  a te face fericită. 

Sursa : moimozg.ru