Bombănelile Marinei Editoriale

Afurisit dar minunat, Juriul a evaluat prima porție de “RIVALI” 

      

      E al naibii de greu să jurizezi doi invitați străluciți, unul deloc mai “subțire” decât celălalt. Poate doar ca număr de ani în buletin. Amândoi sunt strălucitori, doar că unul a avut ceva mai mult timp la dispoziție s-o demonstreze în viață. Amândoi sunt frumoși, la trup și la suflet, amândoi flutură charisma ce în “poporul” nostru, al oamenilor se televiziune, se numește “lipici la public”. Vorbesc bine și deștept, intră în jocul nostru, sunt dezinvolți si nu refuză nicio provocare, nici măcar pe aceea a unui tango pasional, pe muzica divină din filmul “Parfum de femeie”, preferatul unuia dintre ei. Da, dansează un tango, cu figuri chiar, pasiunea le arde în priviri, lucru interzis oarecum, în formatul la care s-au înhămat : doar sunt RIVALI, nu-i așa? Da, sunt chiar primii noștri rivali, dintr-o întâmplare frumoasă și necesară, ce sper să fie lăsată să ființeze mai mult decât un sezon. 

Revin : e greu să jurizezi o astfel de confruntare : punând unuia laurii pe cap, îl nedreptățești pe celălalt. Dar Juriul nostru e înțelept. Firesc, doar de aceea e Juriu! Și dacă e înțelept, atunci știe să  certe și să laude concurenții în egală măsură, dar mai ales să-și spună și propria părere, în mai toate subiectele pe care le lansez eu, moderatorul. Și sunt minunați , fie că îi cheamă Emilia Popescu, Dan Helciug sau Eduard Puiu, cel din urmă – psiholog. Misiunea lor nu e să facă ierarhii de inteligență, căci proștii oricum n-au ce căuta în acest format! Ei trebuie să pună în talerele balanței curajul rivalilor de a-și asuma părerile, combativitatea în duelul ideilor, înțelepciunea soluțiilor propuse pentru provocările realizatorilor. Și nu în ultimul rând, spiritul ludic. Nu cred că le e prea ușor,  căci le vom aduce mereu în față concurenți străluciți ; au primit “interzis”, la RIVALII, lămâile, acriturile, oamenii “prețioși”, cei cu nasul pe sus și cu ură în suflet! Avem detector pentru așa ceva și nu ne trece nimeni pragul, dintre cei cei nu au ce căuta “pe sticlă”! Chiar și spectatorii din platou, cei ce compun cele două tabere de susținători, chiar și ei sunt verificați și triați “la sânge”! Dar, de aveți ceva pe suflet, de vreți a spune public ceva, în favoarea sau împotriva uneia sau alteia dintre cele două generații combatante, vă primim cu drag printre noi! Nu trebuie decât să ne trageți de mânecă! Și să fiți înțelepți. Și vorbăreți! 

   Una peste alta, ieri, în Studioul Pangratti al Televiziunii Române, un Juriu pe cât de spumos, pe atât de afurisit, a ales  primul premiant al unei competiții acerbe între două generații rivale . Cine este , așadar, alesul primei ediții? …Oricât de tare m-ar mânca limba să vă dezvălui, n-o fac. Dar e simplu de aflat : sâmbătă, la ora 15, televizoarele trebuie pornite pe TVR2! Și RIVALII vă vor inunda locuința cu fix acele elemente care v-au lipsit până acum, la televizor! 

Rubrică oferită de FARMACIILE CATENA : VAXIGRIPTETRA X1