Adriana Trandafir ne-a făcut o demonstrație culinară excepțională în bucătăria Femei de 10, Bărbați de 10 și ne-a cucerit pe toți cu drobul de ciuperci.
Își recomandă rețeta ca fiind una simplă, rapidă, ideală pentru momentele când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie și extrem de delicioasă!
INGREDIENTE
• 2 cutii de ciuperci tăiate
• 6 ouă
• 5-6 cepe
• 2 legături de ceapă verde
• 5 legături de mărar
• Puțină făină
PREPARARE
1. Se toacă ceapa mărunt și se călește în puțin ulei până când aceasta devine aurie.
2. Se toacă ciupercile din cutie, nici prea mari, dar nici prea mici (dacă nu sunt la cutie, se fierb înainte de folosire), iar apoi se aaugă în tigaie peste ceapă și se călesc împreună.
3. Se adaugă sare, piper, usturoi (după gust), după care se lasă la răcit.
4. Mărarul se toacă mărunt, ouăle se bat (ca la omletă), se condimentează și se amestecă cu ciupercile și ceapa.
5. Compoziția se pune într-un vas Yena (vas din sticlă termorezistentă), dar înainte se tapetează vasul cu unt, ulei, iar apoi cu făină sau pezmet.
6. Vasul se pune la cuptor, dar atenție! Este recomandat ca vasul să fie mai mare, deoarece compoziția se va umfla și este indicat să existe câțiva centimentri, ca să nu dea pe afară.
7. Se lasă la cuptor timp de 30-40 de minute.
Poftă bună!
Comentează