Modă

Yves Saint-Laurent ne învață să fim stilate!

Yves Saint- Laurent este un nume de referință al modei feminine internaționale. Anarhist și feminist totodată, el le-a îmbrăcat pe femei în smokinguri, pantaloni și bluze transparente, a inventat rochia-trapez și stilul safari, a lansat helăncile cu guler înalt și ținutele de camuflaj. În ținutele sale, femeile s-au simțit mai libere și mai sigure pe sine, ajungând la concluzia că a fi atrăgătoare nu înseamnă neapărat a purta un decolteu larg și o rochie mulată.
Sfaturile pe care le oferă celebrul designer vă vor fi tuturor de mare folos!

1.” Pentru a fi frumoasă, femeii îi sunt suficiente o bluză neagră, o fustă neagră și un bărbat care s-o iubească” .
Yves Saint- Laurent considera negrul ca fiind un simbol al eleganței și a reusit să-l aducă din zona evenimentelor, în cea a ținutelor de zi cu zi.


2.”Chiar și cea mai spectaculoasă ținută reclamă măcar o picatură de parfum. Numai așa veți putea fi șarmantă cu adevărat!”
Designerul nu a fost adeptul unor accesorii stridente. Accesoriul lui preferat erau ochelarii cu o ramă neagră groasă. Yves Saint Laurent recomanda completarea ținutelor cu ochelari de soare și era convins că un parfum potrivit subliniază stilul mult mai bine decât niște bijuterii masive.

3. “În această viață nu regret decât un singur lucru: faptul că nu sunt eu cel care a inventat blugii!”
Saint- Laurent diviniza blugii. ” Ei sunt o expresie a modestiei, a atracției sexuale și a simplității – adică exact a elementelor care stau la baza ținutelor mele”- spunea el. Nu vă temeți să purtați blugi, în viața de zi cu zi: nu s-a inventat înca o ținută mai universală ca aceasta!

4.”Pantalonii de damă trebuie să fie feminini, respectând linia siluetei în așa fel încât să scoată în evidență sau să ascundă ceea ce trebuie.
Celebrul designer a fost unul din primii creatori de modă care le-a oferit femeilor elemente de vestimentație masculină. Rl și-a consumat câțiva ani din viață, pentru a demonstra că o femeie în pantaloni este frumoasă. Însă, firește, doar în acei pantaloni care îi stau foarte bine. Saint-Laurent recomanda combinarea pantalonilor cu bluze foarte feminine, de preferat din mătase.

5. “Moda trece – stilul rămâne”
” Mă doare aproape fizic să văd o femeie care , cu mâinile sale, se transformă într-o victimă a modei și arată ciudat sau chiar caraghios”. Viața obișnuită și podiumul nu sunt același lucru. Stilul fiecăreia presupune să ții cont de particularitățile tale, să-ți evidențiezi punctele forte și să-ți maschezi neajunsurile, și nu să aplici ad-literam recomadările creatorilor de modă.

6.”O rochie poate fi considerată cu adevărat elegantă, dacă este într-atât de spectaculoasă, încât n-o poți îmbrăca de două ori”
Sant-Laurent sfătuia femeile să nu se zgârcească la bani, atunci când aleg o ținută pentru un eveniment deosebit. A te simți confortabil și a arăta perfect – iată regula de aur!

7.Dragostea reprezintă produsul cosmetic cel mai bun. Doar că un produs cosmetic e mult mai ieftin
Una din frazele cele mai celebre ale cu oscutului designer este : ” Cea mai bună haină pentru o femeie este îmbrățișarea bărbatului care o iubește. Iar pentru femeile cărora le lipsește acest lucru – exist eu! ” Designerul insista pe ideea că nu are rost să cauți fericirea într-o iubire care se poate dovedi nefericită și de scurtă durată. O garderobă bine aleasă ar putea să te ajute să obții și un bonus plăcut: dragostea la care visezi!


8. “Cu timpul, am înțeles că elementul cel mai important al unei rochii este femeia care o imbracă”.
Yves Saint-Laurent considera că important nu este să porți o anumită ținută, ci să ai personalitate, să tinzi către perfecțiune. “Ținuta trebuie să fie subordonată personalității feminine și nu invers”

Sursa: just-lady.me

imagine reprezentativă: carredartistes.com