Sănătate

Vă treziți, in fiecare noapte, la aceleași ore? Înseamnă că organismul vostru vă semnalează o anume problemă! 

 

 

De trezit noaptea, ne mai trezim cu toții. Insomniile fac parte din viața noastră. Sau, poate, dne dernjează un zgomot, foia,a celui de lângă noi sau mieunatul pisicii. Însă dacă aceste treziri au loc regulat și încă și la aceleași ore, înseamnă că organismul nostru încearcă să ne semnaleze o probleme. 

În medicina tradițională chinezească  se consideră că fiecare din noi avem câte un ceas interior. Fiecare organ functioneaza cel mai bine intr-un anumit interval orar, legat fiind de emoțiile noastre. 

21:00-23:00 — sistemul endocrin

Acest interval este dedicat echilibrului hormonal. Dacă vă e greu să dormiți în acest interval, înseamnă că aveți ridicat nivelul de cortizol ( normonul stresului) . Se recomandă, pentru liniștirea organismului, meditația dinainte de culcare. 

23:00-01:00 — bila

Dacă nu puteți dormi în acest interval, înseamnă că v-ați epuizat resursele de energie din bilă, ceea ce ar putea aduce , în timp, la luarea unor decizii necugetate. 

Dacă observați că vă treziți deseori în acest interval, înseamnă că suferiti de emotivitate și de neîncredere în sine. Prin urmare se recomandă să practicați mantre care să vă crească încrederea în sine.  

01:00-03:00 — ficatul

Dacă vă treziți în acest interval, mai mult ca sigur că încercați să vă înăbusiți furia sau dezamăgirea.  Se consideră că ficatul raspunde de fluxul echilibrat de sânge, emoții și energie și că acest organ este direct legat de furia noastră. 

Dacă ați avut o zi tensionata și nu reușiți să vă relaxați, încercați să beți un pahar cu apă rece. 

03:00-05:00 — plămânii

Plămânii sunt răspunzători de emoții precum inspirație, tristețe și mâhnire. 

În acest interval de timp, plămânii se curăță de toxine , ceea ce contribuie la eliminarea din corp a energiilor negative. Dacă vă treziți în acest interval, înseamnă că încercați să depășiți o stare de tristețe. Ca să adormiți, încercați să vă acceptați toate aceste emoții. 

05:00-07:00 — intestinul gros

Această perioadă este legată de intestinul gros. La fel ca și plămânii, și intestinul gros ne poate ajuta să scăpăm de stresul emoțional. 

Dacă vă treziți deseori în acest interval de timp, înseamnă că aveți un blocaj emoțional sau veți senzația că va aflați într-o situație fară ieșire. Ca să adormiți la loc,    Întindeți-va bine sau mergeți la toaletă. 

Sursa : cluber.com.ua 

Sursa foto: nastroy.net